с плаващия под флага на Палау кораб за генерални товари

...
с плаващия под флага на Палау кораб за генерални товари
Коментари Харесай

След сблъсъка на руския Славянин в Черно море - версиите за кат...

с плаващия под флага на Палау транспортен съд за генерални товари NEW RAOUF източно от с. Тюленово, Шабла. 

 

Изпълнителна организация Морска администрация (ИАМА) ще проверява случая, за който до момента се знае, че е станал към 3 ч. през нощта на 8 ноември. 

 

" Причината за конфликта най-вероятно е човешка неточност - както е в към 95% от случаите по море. Времето е било положително, видимостта не е била понижена. Корабите разполагат с задоволително техника, с цел да се видят един различен ", съобщи капитан Димитър Димитров в ефира на Българска национална телевизия. 

 

Той изясни, че даже и площта на морето да е доста огромна, има открити морски пътища, по които се движат плавателните средства. Това пък прави конфликтът вероятен, защото придвижването се реализира единствено с морските пътища.

 

" Тук по-скоро става въпрос за случайност. През нощта е обикновено човешките сетива да са повлияни от умората ", счита Димитров. 

 

По думите му има морски конвенции кой транспортен съд си следвало да отстъпи в сходна обстановка. " Ако приказваме за отговорност и виновност, най-вероятно и двата кораба имат виновност ", сподели той.

 

Няма потърпевши хора и разлив на гориво, за което би трябвало да се радваме. " Не са наранени ползите на България ", уточни той.

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР