С първия тур на изборите за местна власт те приключиха

...
С първия тур на изборите за местна власт те приключиха
Коментари Харесай

Новите стари кметове в Добричка област

С първия тур на изборите за локална власт те завършиха в няколко общини в Добричка област.

Община Крушари ще продължи да бъде ръководена от Движение за права и свободи. Кмет ще бъде Илхан Мюстеджеб. Резултатът му е 51.17 % (1 161 гласа).

Четвърти мандат като кмет на община Балчик завоюва Николай Ангелов. На изборите за издигнатия от Инициативен комитет са дали своят вот 4984 души, или 52,8%. Той е подсилен от Българска социалистическа партия. За претендента на локална коалиция Вътрешна македонска революционна организация (ГЕРБ) Атанас Атанасов са дали своят вот 41,16% (3 885 гласа)..

Мариян Жечев ще продължи да ръководи община Шабла и през идващите 4 години. Кандидатът на ГЕРБ завоюва изборите за кмет още на първи тур, подсилен от 68,25% от имащите право на глас в общината (1223 гласа). Втори в конкуренцията остана претендентът на " Българска социалистическа партия за България " Деян Димитров, който получи 19,75%, или 354 гласа. Третият претендент - издигнатият от НФСБ Георги Георгиев е получил 7,09%.

Досегашният кмет Валентин Димитров завоюва изборите за кмет на община Генерал Тошево. Издигнатият от „ Българска социалистическа партия за България ” получава 57,14% от гласовете. Втори остана претендентът на локална коалиция Политическа партия " НИКОЛА ПЕТКОВ " (ЗНС) Коста Костов. За него са дали своят вот 17.97%. На трета позиция е Росица Стоянова от локална коалиция ГЕРБ (СДС) с 11,13%.

В Община Тервел ще има нов кмет, който ще стане явен след балотажа. За първи път, след няколко мандата, отпред на общината няма да е представител на Българска социалистическа партия. След първия тур, води претендентът на Политическа партия ГЕРБ инж. Симеон Симеонов с 40,64 %, следван от представителя на Движение за права и свободи Аксел Наз с 31,40%,

Представителят на „ Българска социалистическа партия за България ” Пламен Желязков остава трети с 22 % от гласовете.

При избора на кметове на обитаеми места, след първия тур също има паритет сред ГЕРБ и Движение за права и свободи. ГЕРБ печели в 4 села, а Движение за права и свободи – в 5. В 5 села ще има балотаж.

В Община Добричка кметската конкуренция ще се реши на втория тур на 3 ноември. сред Соня Георгиева от „ Българска социалистическа партия за България ” и претендента на Движение за права и свободи доктор Ердинч Ханджиев. Соня Георгиева води с 36.54% (3693 гласа), за доктор Ердинч Ханджиев са дали своят вот 3161 души, което е 31.28%, Дико Иванов от локална коалиция ГЕРБ /ЗНС/ събира 28.35% (2865 гласа).

В Община Каварна новият кмет ще бъде определен също на идния балотаж. След първия тур през вчерашния ден води Йордан Стоянов от локалната коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили с 31.96% (2011 гласа). Втора е Елена Балтаджиева, издигната от Вътрешна македонска революционна организация с 23.76% (1495 гласа). Досегашният кмет на Каварна Нина Ставрева от „ Българска социалистическа партия за България ” остана трета с 19.85% (1249 гласа). /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР