С първия от двата прес дни днес врати отваря 67-то

...
С първия от двата прес дни днес врати отваря 67-то
Коментари Харесай

Автосалонът във Франкфурт отваря врати в отсъствието на знакови марки

С първия от двата прес дни през днешния ден порти отваря 67-то издание на автосалона във Франкфурт. Изложението е първото след така наречен " дизел гейт ", в който главните рецензии бяха против " Фолксваген ", а последователно обвиняванията обгърнаха и други компании. Автосалонът е най-престижният за Европа през есента, като се редува през година с ревюто в Париж.

На пръв взор автосалонът ще е най-успешният от години, като международните министър председатели са 228 (при 219 през 2015 г.), а европейските 64 (срещу 27 две години по-рано). Свои модели демонстрират 50 производители на коли от Европа, Азия и Африка.

Сред изложителите обаче липсват компании като Нисан ", " Пежо ", " Фиат ", " Волво ", " Джип ", " Мицубиши " и " Инфинити ". В същото време след дълга пауза собствен щанд ще има " Макларън ". За първи път във Франкфурт пък се показва китайската компания " Чери ".

Нашествието на софтуерните компании

На ревюто присътват и няколкостотин производители на съставни елементи за автомобилната промишленост, като немският колос " Тисен круп " взе участие след спиране от 10 години. Прави усещане също наличието на софтуерни компании като SAP, Qualcomm, BlaBlaCar, Harman, IBM, Kaspersky, Siemens, Sony, TomTom и други. Официални сътрудници на автосалона пък са " Google " и " Facebook ". В рамките на ревюто ще има и секция " Светът на новата подвижност ", в която щандове имат над 250 софтуерни компании.

Общо изложителите на автосалона във Франкфурт са 994 от 39 страни, а изложбените площи са общо 200 000 квадратни метра.

Слоганът на тазгодишното ревю е " Бъдещето през днешния ден ", а то ще се отразява от близо 10 000 публицисти. Половината от тях са от чужбина, а измежду тях най-вече са гостите от Китай - повече от 400.

Мащабните вложения са в колите на различни горива

На последната конференция, преди откриването на ревюто, президентът на Германската асоциация на автомобилната промишленост (VDA) Маркус Висман акцентира, че е рано да се отписват колите с мотори с вътрешно горене, като дизеловите и бензинови модели ще съумеят да покрият всички условия, които се показват пред тях. Той въпреки всичко акцентира, че съществено се работи и по създаването на коли, употребяващи различни горива. Според Висман до края на 2020 година единствено немските концерни ще интерстира 40 милиарда евро в сходни изследвания и въвеждане в произвоство, като на пазара ще се появят над 100 модела, ползващи нови източници на сила, при 30 в този момент.

Сериозни вложения автомобилните компании плануват също във връзка с обвързваните и самостоятелните коли. Само немските компании ще похарчат за тях до 18 милиарда евро.

Какъв ще е автомобилът на бъдещето

Коментирайки бъдещето на колите президента на VDA уточни, че главната работа ще е ориентирана към понижаване на пътните произшествия, минимализиране на времето за търсене на паркомясто и прекароно в тапи, намаление на отдебляните нездравословни излъчвания и интерграцията мегду персонален и публичен превоз. Що се отнася до колата на бъдещето, Висман я опита по този начин: самостоятелна, обвързвана и без нездравословни излъчвания.

За необятната аудитория автосалонът във Франкфурт отваря вратия на 16 септември и ще продължи до 24 септември. Билетът за възрастни е с цена 12 евро, в случай че се купи онлайн. Подробности за всички новости на автосалона, можете да научите от новините в рубриката на " Дневник " " Автосалон Франкфурт ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Автосалон Франкфурт (223)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР