С първата по рода си конференция Retail Reload - powered

...
С първата по рода си конференция Retail Reload - powered
Коментари Харесай

Пощенска банка представи новия си бранд ПБ Лични финанси на специална конференция Retail Reload - powered by AI

С първата по рода си конференция " Retail Reload - powered by AI " Пощенска банка показа новия си бранд " ПБ Лични финанси " (PB Personal finance by Postbank), който от месец юни публично е част от водещата финансова институция. Специалното събитие, което се провежда в партньорство с Mastercard България , събра над 250 представители на водещи компании, които дружно с интернационално одобрените лектори разясниха последните трендове и нововъведения в региона на изкуствения разсъдък в ритейл бизнеса .

Водени от желанието да споделят експертиза и световни практики, фирмите се сплотиха в задачата си да срещнат българската ритейл екосистема с новаторските способи, по които изкуственият разсъдък трансформира потребителското прекарване и оказва помощ за по-ефективното ръководство на бизнеса.

Как новата Beyond banking идея ще даде повече стойност и изгоди за клиентите и търговците разясниха Ангел Матеев , общоприет управител бранш " Банкиране на дребно " в Пощенска банка, Румен Радушев , управител бранш " Банкиране на дребно " в Пощенска банка и Мария Мангърова , шеф ръководство " ПБ Лични финанси " в Пощенска банка.
 Румен Радушев
Източник:

Румен Радушев

Визията и практиката си за работата с данни , които са и новия главен източник на добавена стойност за всеки бизнес, хиперперсонализацията в търговията и развиването на приложенията с изкуствен интелект, разясниха лекторите от Mastercard Габриел Гита , Vice President of Mastercard and Head of the Solution Center for SEE division, Нийл Тейлър , Vice President Data Strategy at Mastercard, Дейвид Кериган , AI Consultant and Trainer with Mastercard Labs.
 Дейвид Кериган
Източник:

Дейвид Кериган

Присъединяването на новия бранд " ПБ Лични финанси " е освен част от стратегическото развиване на Пощенска банка като систематична за пазара банка, предлагаща нововъведения и персонализирани финансови решения за улеснение на своите клиенти, само че и от основно значение за групата Юробанк, разширяваща активността си на значими районни пазари.

Само няколко месеца по-късно Пощенска банка регистрира високи резултати и затвърждава водещата си позиция на пазара на потребителско кредитиране с предлагането на финансови артикули на над 1,2 милиона клиенти и даването на 6,9 милиарда лв. заеми за семействата.

" В Пощенска банка имаме солидна експертиза в придобиванията, само че сме в действителност впечатлени от мощните резултати, които екипът на " ПБ Лични финанси " съумя да реализира за това малко време. Те са даже по-високи от същия интервал преди сливането, което е явен факт, че общият ни екип работи отлично и сме уверени повече от всеки път, че ще запазим и развиваме този сполучлив бизнес модел и в бъдеще. Споделяме идентични полезности като експедитивност, еластичност, акуратност и безупречно отношение към клиента.
 Ангел Матеев
Ангел Матеев

Данните на националната банка са красноречиви и демонстрират, че ние държим 38% от пазара на усвоените предели по кредитни карти у нас, като отчитаме оборот от 7 милиарда лв. за кредитни и дебитни карти за 2023 година ". Това уточни по време на конференцията Ангел Матеев, общоприет управител бранш " Банкиране на дребно " в Пощенска банка.

" Дигитализацията на услугите е позитивен фактор през последните години, като растежът на покупките през друг тип карти или цифрови портфейли е 80%. Това е грамаден размер, а 40% от всички обороти, които вършим, са онлайн заплащания. Отчитаме през тази година 24% растеж на размера на покупките при предстоящи към 8% инфлация. Друг значим индикатор, който ще става все по-голям, е лоялността на клиентите към марката .

Виждаме, че 80% от клиентите ни повтарят заплащанията и покупките си. Тази преданост не е даденост - това, което я движи, е добавената стойност, която всеки търговец дава на своите клиенти. Затова ние продължаваме да предлагаме персонализиран метод, употребявайки технологиите и изкуствения разсъдък , с цел да предвидим потребностите на клиентите и да им бъдем потребни по най-хубавия метод ", разяснява в своята презентация пред гостите Румен Радушев, управител бранш " Банкиране на дребно " в Пощенска банка.

Експертите от банката споделиха елементи за бъдещото позициониране и развиване на марката " ПБ Лични финанси ", а също по този начин и по какъв начин поддържат пулса на сполучливия бизнес във връзка с един от основополагащите за компанията артикули - финансирането на артикули на погашение.

" В Пощенска банка държим извънредно доста на бързината на обслужване и 91% от всички поръчки от наши клиенти получават отговор за по-малко от 1 минута, с помощта на все по-дигитализиран развой на работа, като отчитаме 70% електронно подписани контракти, спестявайки скъпо време и на екипа, и на потребителите, вследствие на което 40% от новите клиенти, потърсили финансиране от банката, избират наново нашите услуги ", разяснява и Мария Мангърова, шеф ръководство " ПБ Лични финанси " в Пощенска банка.

Световните специалисти на софтуерния водач Mastercard разгледаха и възходящата нужда от задълбочени решения за киберсигурност, юридически модел, който всяка компания си основава и надеждни интеграции против рисковете, които новите логаритми носят. В допълнение специалистите разясниха и по какъв начин навлизането на ChatGPT и фундаменталните модели ще трансформират и усъвършенстват човешките запаси.

Очакванията са, че до 2027 година 90% от маркетинговите известия ще се генерират от AI, основна част от музиката ще бъде основана софтуерно с гласовете на съществуващи създатели, а търговията от ден на ден ще минава към self-service обекти. Едно е несъмнено обаче - експертите, които употребяват новите технологии и AI, ще бъдат доста по-конкурентоспособни и ще развиват по-успешен бизнес по отношение на хората, които се опасяват или ги отхвърлят, безапелационни бяха основните панелисти на конференцията " Retail Reload - powered by AI ".

Допълнителна информация за продуктите, предлагани от Пощенска банка и " ПБ Лични финанси ", може да бъде открита на www. и на.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР