С първа копка започна ремонта на част от третокласния път

...
С първа копка започна ремонта на част от третокласния път
Коментари Харесай

Ремонтират път, подложил на терор села в Северозапада

 remont_mn_vd20184b_1024x681  remont_mn_vd20184d_1024x681  remont_mn_vd20184e_1024x681  remont_mn_vd20184g_1024x681
С първа копка стартира ремонта на част от третокласния път Монтана – Видин, който е и различно трасе на еврокоридор № 4 през Дунав мост 2.

Шосето минава през десетки села в Северозападна България и е в извънредно неприятно положение поради колоните от ТИР-ове по него, които освен разрушават настилката, само че и напукват и разрушават къщите на хората край пътя. „ Това е най-лошия държавен път в община Монтана.

Хората в селищата край него бяха подложени на денонощен двоен гнет – от дупките и камионите. “Надяваме, че със почналия ремонт този смут ще завърши! ”, съобщи кметът на Монтана Златко Живков.

В идващите месеци с близо 15,5  млн. лв. по Оперативна стратегия „ Региони в напредък ” и националния бюджет  ще бъде рехабилитирана 30 км права от пътя сред Монтана и село Дъбова махала. Строителите ще подменят асфалтовата настилка и ще ремонтират 5 моста и 4 кръстовища. На шосето ще бъдат сложени и нова маркировка, ограничаващи системи и пътни знаци.

„ През предишния програмен интервал на път ІІІ-112 бяха ремонтирани още 14 км, тъй че след приключването на плана, ще бъдат актуализирани общо 44 км и в региона към този момент ще се пътува безвредно и удобно! ”, сподели Николина Чапанова от АПИ. На старта на рехабилитацията на пътя участваха регионалният шеф Росен Белчев, депутатите Ирена Димова и Дилян Димитров и кметове от района, които изрекоха очаквания макар 15 месечния период ремонтът да завърши до края на тази или началото на идната година.

Снимки файлове Remont_MN_VD201804 – Ремонтът на пътя Монтана – Видин стартира в село Студено буче с церемониален водосвет и първа копка, а Николина Чапанова от АПИ лисна менче с вода за противоречива работа

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР