С парите от данъците на Лукойл“ държавата ще финансира компенсации

...
С парите от данъците на Лукойл“ държавата ще финансира компенсации
Коментари Харесай

Хората с доход под 1000 лева ще получават компенсации за пътуване в обществен транспорт

С парите от налозите на „ Лукойл “ страната ще финансира обезщетения за най-бедните при използването на публичен превоз. Мерките сега се доуточняват от служебното държавно управление и една по една ще влизат в действие до края на януари идната година. Това заяви пред bTV служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов. Това най-бързо това може да стане за хората, които пътуват с трен. Помощта ще бъде под формата на документ за понижение при пазаруване на билети и карти за БДЖ. Работи се върху сходни понижения при използването на междуградски автобусни линии и градски превоз, първоначално в София и другите огромни градове. Целево помощта ще е ориентирана към хората с приходи под 1000 лв..

Работим по ограничения, които да се финансират от изземането на свръхпечалбите на „ Лукойл България “, изясни Стоянов. Тъй като се изисква техническо време тези ограничения да влязат в действие, първоначално ще продължи понижението от 25 стотинки на литър гориво, което работи и в този момент по бензиностанциите. Министърът обаче акцентира, че той не утвърждава този тип отстъпка, тъй като тя съгласно него не е обективна и не е фокусирана върху най-нуждаещите се. Тази мярка ще продължи към този момент, само че към този момент ще се финансира от средствата, които постъпват в хазната от  бургаската рафинерия. Една по една ще влизат в действие по-ефективни ограничения под формата на преференциални цени, понижения за карти за БДЖ, за градски превоз и други, посочи министърът на стопанската система. 

От мярката ще се употребяват хората с приходи под 1000 лв., стана ясно от думите на служебния министър. Човекът ще би трябвало да съобщи от кои преференции желае да се възползват. Ще му се издава документ, най-вероятно от общината. Не е дефинитивно решено по какъв начин това ще става чисто механически, най-вероятно общината ще издава такива документи. Нашата работа е по този начин да направляваме мярката, че опитите за машинация да бъдат несполучливи, добави Никола Стоянов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР