С парите, които събрахме в повече в бюджета, ще можем

...
С парите, които събрахме в повече в бюджета, ще можем
Коментари Харесай

Премиерът: С повечето пари в бюджета ще си позволим машини за военните сили

С парите, които събрахме допълнително в бюджета, ще можем да си позволим машини за военните сили, разгласи пред български кореспонденти в Ню Йорк министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие в 73-тата сесия на Организация на обединените нации в Съединени американски щати.

„ Не съм чувал американски президент толкоз остро да приказва за Германия или примерно да хвали Полша. В същото време не бяха упоменати имената на никои други европейски страни. Виждаме и полюсите да вземем за пример единствено свързани с цената на газа и петрола. Не инцидентно комерсиалната война сред Китай, Русия, Европейски съюз, Съединени американски щати навлиза в невиждани до момента освен размери, само че и политики. Президентът Тръмп споделя: „ Стига, нашата стопанска система беше отворена, на всички помагахме, само че вие не ни почитате, тогава понижаваме ставката за мироопазване ", сподели Борисов и уточни, че президентът на Съединени американски щати си е прав за себе си. „ Това, което за нас е изненада – до момента сме привикнали като първа мощ в света, като международен служител на реда Съединени американски щати постоянно са давали повече във всички сфери и в НАТО ", сподели министър председателят и изясни, че 80% от парите, които идват в НАТО, са от Съединени американски щати.

„ Благодарих на Столтенберг – близо 30 минути си говорихме с него, че смениха методиката особено поради нас. И се оказа, че ние сме давали много повече пари за защита, в сравнение с формалната статистика – те ни признават военната пенсия, парите, които се дават за военни съдии, за военни прокурори и така нататък Надявам се щом излязат резултатите от комисиите незабавно да влезем и в договаряния за превъоръжаване на военновъздушните сили най-накрая. И да спрем с тези транспортни самолети, хеликоптери и все едно сме бакалия да си разкарваме товари. А да си купим нови изтребители, с цел да можем да пазиме въздушното си пространство. Същото е и за сухопътните машини - уповавам се с огромни компании да произвеждаме и доста от техните съставни елементи у нас ", сподели Борисов и уточни, че по тези тематики парите са обезпечени. „ И с парите, които събрахме допълнително в бюджета, да можем да си позволим и тези покупки за военните сили ", разяснява Борисов.

„ Искам да благодаря през днешния ден на министрите, на основния прокурор и на депутатите за това, което бързо и незабавно трансформират в закона. Не знам за какво е пропуснато по този начин преди време – произвеждане на контрабандна стока да си бъде закононарушение ", разяснява Борисов.

На въпрос дали поддържа концепцията търговците да имат предел на облагите, който поставят, Борисов отговори, че по тази тематика се причислява към мнението на Доналд Тръмп. „ Той споделя, че социалистическото ръководство е най-лошото ръководство. Разбирам всички сътрудници, че предстоят избори за евродепутати и се надпреварват да дават коя от коя по-екзотични хрумвания. Обадих се на министърът на финансите Владислав Горанов да се срещне в вицепремиера Красимир Каракачанов и да обсъдят концепцията ", сподели още Борисов и изясни, че тази концепция до момента не е била обсъждана с него.

По тематиката за избор на нов основен секретар на Министерство на вътрешните работи Борисов изясни, че следва да беседва за това с президента Румен Радев и едвам тогава ще се оповести име.

„ Твърде съм дребен да разясня изказванията на президента на Съединени американски щати. Съжалявам за тази нервност, която се подвигна в България от злобарите и платените тролове на Българска социалистическа партия – Бог ми е очевидец, пък и вие, че по никакъв метод не сме парадирали и не сме споделили каквото и да е, с изключение на за това, че съм имал диалози с президента Тръмп. Не ми е задачата да се снимаме. На някои може да им е, на мен не ми е. Надявам се това да престане, тъй като е непродуктивно и по никакъв метод не е добре ", съобщи Борисов. По думите му в речта на американския президент прозират няколко неща, които изясняват за какво той е толкоз известен измежду огромна част от американците. „ На първо място е ползата на Съединени американски щати - няма да даваме повече пари за тези, които не ни почитат, няма да участване там, където не ни почитат, не позволяваме да ни се месят във вътрешните работи ", разяснява българският министър председател.

„ Това, което виждам и чета сред редовете – тези, които ще купуват съветски газ в Европа, ще имат проблем. Тук идва най-важният въпрос за цената – кой ще бъде по-евтиният, откакто бъде доставен. Може да ни избави единствено европейският газов хъб, посредством който конкуренцията да дефинира цената и българската стопанска система и консуматори да имат опция да купуват на най-ниската цена ", добави още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР