С панхида, отслужена на мемориала на Делчевия род от отец

...
С панхида, отслужена на мемориала на Делчевия род от отец
Коментари Харесай

117 години от Илинденско-Преображенското въстание

С панхида, отслужена на мемориала на Делчевия жанр от отец Николай, в Благоевград започнаха тържествата във връзка 117-та годишнина от експлоадирането на Илинденско-Преображенското въстание.
 БГНЕС

 БГНЕС
Панахидата бе отслужена в двора на черквата „ Въведение Богородично “ , по-късно пред мемориала на Делчевия жанр бяха положени венци от кметът Румен Томов, от ръководителят на Общински съвет Андон Тодоров, от Вътрешна македонска революционна организация и други.
 БГНЕС

 БГНЕС
След това в Регионалния исторически музей бе открита изложбата „ За нея нии се борим, за нея ние мрем “. В 18:30 часа стартира шествието в памет на героите, починали във въстанието.
 БГНЕС

 БГНЕС
В него присъединяване взеха преоблечените като въстанници членове на Национално сдружение „ Традиция “, както и жители. На площад „ Македония “ слова във връзка годишнината държаха кметът Румен Томов и евродепутатът Ангел Джамбазки.
 БГНЕС

 БГНЕС
След това пред паметника на Гоце Делчев бяха поднесени венци от Бригадно формирование 26400-Благоевград. Тържествата не престават довечера с концерт-спектакълът „ Зов за независимост “ с присъединяване на Руска Стоименова и отбор „ Пирин “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР