С пълно единодушие, Франция одобри законопроект срещу така наречената бърза

...
С пълно единодушие, Франция одобри законопроект срещу така наречената бърза
Коментари Харесай

Франция забрани със закон бързата мода

С цялостно единогласие, Франция утвърди законопроект против по този начин наречената „ бърза мода ”. Страната е първата в света с поредност от ограничения, които целят да откажат хората от евтините, всеобщо създавани продукти, идващи най-вече от Китай. Ще се постановат солени санкции и забрани за реклама.

Терминът  „ fast fashion ” („ бърза мода ”) се употребява за първи път от вестник New York Times през 90-те години на предишния век и разказва подоха на известна фешън марка, която съумява да проектира, създаде и пусне в продажба дадена дреха единствено за 15 дни. Това са всички тези фешън колоси, за които няма сезони и които вършат по няколко нови сбирки на месец. Артикулите постоянно са доста евтини, не толкоз качествени, само че следствията върху околоната среда от производството им са пагубни.

Всяка година, 100 милиарда облекла се продават в света, а производството се е удвоило през последните две десетилетия. Само в Европа близо 6 милиона тона текстил годишно отиват на боклука, а стилната промишленост е измежду най-големите замърсители на планетата. На този декор ултра бързата мода, която предлага продукти на супер ниски цени и нови сбирки съвсем всеки ден продължава да печели почитатели.

Ето за какво Франция споделя „ не ” на този вид мода с реформаторски законопроект, признат единомислещо от френските законодатели. Законопроектът ще постанова ограничавания и екологична такса върху артикули на цена до 10 евро до 2030 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР