С пълна листа от 51 кандидати ще се бори за

...
С пълна листа от 51 кандидати ще се бори за
Коментари Харесай

Тежката артилерия на ГЕРБ следва Здравко Димитров в листата

С цялостна листа от 51 претенденти ще се бори за места в Общинския съвет пловдивската организация на ГЕРБ. Толкова е и съставът на локалния парламент, от чиито решения зависи по какъв начин ще се ръководи градът в идващите четири години.

Поименният лист на претендентите за общински съветници в Пловдив беше утвърден от Изпълнителната комисия на ГЕРБ в София. Неин ръководител е министър председателят Бойко Борисов. Листата е подредена съгласно броя на номинациите, направени през юли в районните партийни структури, оповестиха от локалната централа на ГЕРБ.

В настоящия Общински съвет ГЕРБ има 18 свои представители от общо 51. По закон, с цел да се вземе решение, би трябвало да има най-малко 26 гласа.

Водач на листата е претендентът за кмет на Пловдив и регионален шеф Здравко Димитров. След него в челната десетка е подредена тежката артилерия на партията в Пловдив - претендентите за районни кметове и ръководители на структурите по региони. В Топ 10 са Костадин Димитров (Тракия), Георги Стаменов (Централен), Димитър Колев (Западен) и шефът на Общинско дружество " Чистота " Иван Стоянов, който е претендент за кмет на " Източен ". В листата, само че на 30-о място, е включен и шефът на „ Градини и паркове ” Стоян Алексиев, който ще се бори за кметския пост в „ Северен ”.

На четвърто място в листата е одобрен Георги Василев, който оглавява партийната тайфа в „ Южен ”, консултант с два мандата зад тила си, получил съвсем стопроцентово утвърждение за номинацията измежду съпартийците. В първата десетка е и неговият сътрудник в локалния парламент и административен шеф на ПФК „ Локомотив ” Атанас Узунов.

Трима някогашни депутати ​- Стефан Дедев и проф. Димитър Шишков - попълнят армията на претендентите от ГЕРБ за ръководството на града. Стефан Дедев, който беше депутат в 41-во, 42-ро и 43-то Народно заседание, е на шесто място в листата. Проф. Димитър Шишков, взел участие в 43-тото Народно събрание от Реформаторски блок, е на 35-о място. Бившият народен представител от ГЕРБ Костадин Язов не е в листата, само че е претендент за кмет на " Южен ",.

От „ ветераните ” съветници за нов мандат ще се състезават Ясен Михайлов, Вера Тоскова, притежателят на веригата „ Рила ” Иван Вичков, Емил Русинов, началникът на ЖП възел - Пловдив Гошо Къчков, Пенчо Малинов и Александър Радев, който работи в „ Жилфонд ”.

Техните сътрудници Спартак Николов, Ани Лавчиева и Вихър Захов, които работят във ВиК ЕООД, не са включени в новата листата. Извън предизборната борба остава и Веселин Маневски, който по времето на мандата беше отхвърлен от управителния пост на държавното дружество НЕК - Водноелектрическа централа. От конкуренцията отпадат още проф. Даниела Дженева, някогашният началник на Областно пътно ръководство Петър Попов и шефката на групата на ГЕРБ в настоящия Общински съвет Радослава Ташкова.

Листата

1.Здравко Димитров

2. Костадин Димитров

3.Георги Стаменов

4. Георги Василев

5. Иван Стоянов

6. Стефан Дедев

7. Димитър Колев

8. Вера Тоскова

9. Иглика Казанджиева

10. Атанас Узунов

11. Златин Велев

12. Лариса Кътова

13. Ясен Михайлов

14. Йордан Илиев

15. Петър Ганев

16. Георги Юруков

17. Христина Кашилска

18. Станислава Лулчева

19. Ангел Славов

20. Иван Вичков

21. Фиданка Кацарева

22. Анета Господинова

23. Емил Русинов

24. Александър Държиков

25. Нонка Симеонова

26. Гошо Къчков

27. Александър Радев

28. Стефан Султанов

29. Атанас Кунчев

30. Стоян Алексиев

31.Тодор Тодоров

32. Петър Зехтински

33. Арх. Валентин Маринов

34. Ивайло Михайлов Трифонов

35. Димитър Шишков

36. Атанас Чилингиров

37. Деница Чингарова

38. Валентин Василев

39. Пенчо Малинов

40. Никола Папазов

41. Николай Чунчуков

42. Тони Каменова

43. Красимир Тодоров

44. Чавдар Митовски

45. Костадин Янев

46. Александър Янакиев

47. Мирослав Тенев

48.Ели Дачева - Гатева

49. Спас Шуманов

50. Мария Ненчева

51. Божидар Лилов

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР