С откриването на строителната площадка на 19 май 2020 г.

...
С откриването на строителната площадка на 19 май 2020 г.
Коментари Харесай

Рекултивират старото депо за битови отпадъци в село Гложене

С откриването на строителната площадка на 19 май 2020 година започва осъществяването на дълго чакания план за закриване и рекултивация на остаряло хранилище за битови боклуци на Община Тетевен в село Гложене.
Проектът е на стойност 1 149 520.39 лева с Данък добавена стойност. От тази сума 523 180.39 лева е утвърдената безплатна финансова помощ от ПУДООС. Останалата част от плана е финансирана от събрани отчисления по чл.60 от ЗУО в размер на 264 360,25 лева и провиснал безлихвен заем от ПУДООС на Община Тетевен в размер на 361 515,94 лева, като парите са преведени по сметката на Общината. Освен тези средства за закриване на остарялото хранилище са планувани разноски за лично финансиране на плана в размер на 463.81 лева, които са заложени в План-сметката за приходите и разноските за Твърди битови отпадъци за 2020 година

Изпълнението на плана съдържа следните параметри и действия: техническа рекултивация и биологична рекултивация. Техническата рекултивация на сметището обгръща ровове на боклуци, разчистване на площи от нечисти почви, оформяне тялото на отпадъците и рекултивация на сметището.
Биологичната рекултивация служи да защищава рекултивираната повърхнина от водна и ветрова ерозия. Площта на биологичната рекултивация обгръща повърхност в размер на 22,98 дка боклуци и 6,295 дка възобновени нечисти площи. Ще се извърши засяване на тревните семена и грижи за поддържане на растителността. Теренът на остарялото хранилище ще се рекултивира за метод на трайно прилагане пасбище – мера.
Срокът за довеждане докрай на техническата рекултивация е малко над 8 месеца.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР