С открит летателен ден на 12 април Военновъздушната учебна база

...
С открит летателен ден на 12 април Военновъздушната учебна база
Коментари Харесай

В Долна Митрополия подготвят открит летателен ден за 40 г. от полета на Георги Иванов

С открит летателен ден на 12 април Военновъздушната образователна база „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия ще означи 40 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов и Международния ден на авиацията и космонавтиката. За гости вратите на авиобазата ще бъдат отворени от 10:00 ч. до 13:00 ч., оповестиха домакините на честването.
Откритите летателни дни на Военновъздушната образователна база „ Георги Бенковски “ постоянно събират стотици дребни и огромни почитатели на авиацията. Децата се редят на дълги опашки, с цел да седнат в кабината на някой от изложените самолети L-29, РС-9М, L-39 ZA Albatros.
В наземните атракции тази година са включени и профилирани средства за противовъздушна защита - транспортно-зарядна машина, теглови макети на ракети и верижна машина.
Посетителите ще могат да прегледат противопожарния автомобил „ Мерцедес АКТРОС” и неговото особено съоръжение. Ще бъдат изложени и разнообразни типове леко стрелково оръжие, височинно съоръжение и летателни костюми.
В небето над Долна Митрополия своето майсторство в пилотажа ще покажат летци от авиобазата. В летателната стратегия за този ден ще бъдат употребявани самолети Pilatus РС-9М и L-39 Albatros.
Влизането в региона на летището ще става през КПП-то до кръстовището за пътя Плевен – Гулянци. Входът е свободен.
Организаторите предизвестяват, че хора с обемист багаж, няма да бъдат допускани в региона на военното формирование.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР