С осем гласа за и един против Прокурорската колегия на

...
С осем гласа за и един против Прокурорската колегия на
Коментари Харесай

ВСС избра Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор

С осем гласа " за " и един " срещу " Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет избра заместител - основния прокурор Борислав Сарафов, който е и шеф на Националната следствена работа, за краткотраен началник на държавното обвиняване. Другите две кандидатури бяха на Десислава Пиронева и Даниела Машева, също заместнички на някогашния основен прокурор Иван Гешев.

След гласуването Сарафов се разгласи за незабавни промени в прокуратурата:

" Защото обществото ясно видя в последния един месец, че прокуратурата може и беше употребена в ползна на персоналния интерес на някогашния основен прокурор Иван Гешев. Прокуратурата има потребност от едно нормализиране, тъй като последните дни демонстрираха, че тя може да бъде използвата като оръжие против неуодобните. Всъщност подобен бях и аз. Цялото общество видя, че прокуратурата има потребност от нов път, по който да тръгне. Наистина е настъпило време разделно ".

Макар че решението може да се апелира пред Върховния админстративен съд, правосъдните кадровици позволиха авансово осъществяване на решението, с цел да не остава прокуратурата без началник до избора на титуляр.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР