С операта Палячи“ се открива съботната програма на Киномания в

...
С операта Палячи“ се открива съботната програма на Киномания в
Коментари Харесай

Палячи и Мускетарите на Киномания

С операта „ Палячи “ се открива съботната стратегия на Киномания в Пловдив. Прожекцията е част от програмата, отдадена на 100-годишнината на популярния Франко Дзефирели, в която ще забележим още 4 други опери с негово присъединяване като режисьор или сценограф. „ Палячи “ е снимана в Ла Скала през 1982 година с присъединяване на Тереза Стратас и Пласидо Доминго. През 1987 година лентата получава „ Еми “ за най-хубав режисьор в категорията за класическа музика. Прожекцията в LUCKY Дом на киното е от 16:15.

В 18:30 следва едно от най-чаканите заглавия на тазгодишния фестивал – „ Тримата мускетари: Д‘Артанян “ . На огромния екран в тази първа част от идна поредност ще забележим Венсан Касел, Ева Грийн, Луи Гарел и още доста звезди в нова екранизация на класическата история под режисурата на Мартен Бурбулон. Остроумен и вихрен, филмът е опит да модернизира описа на Дюма за модерна кино аудитория.

Цялата стратегия на Киномания в Пловдив може да видите на kinolucky.com. Билетите ще са в продажба с цена от 10 лв. и 8 лв. понижен за учащи и пенсионери на касата на LUCKY Дом на киното, както и онлайн. Оперните спектакли са на цена 9 лв., с понижен билет от 7 лв.. Киномания в Пловдив 2023 се осъществя с финансовата поддръжка на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития за 2023.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР