С окончателно приемане на промените в Закона за хората с

...
С окончателно приемане на промените в Закона за хората с
Коментари Харесай

НС гласува днес промените в Закона за хората с увреждания

С дефинитивно приемане на измененията в Закона за хората с увреждания стартира работа Народното събрание през днешния ден. С тях месечната добавка за обществена интеграция ще се дава според от степента на понижена работоспособност.
До измененията се стигна, откакто Върховният административен съд анулира уеднаквяването на размера на добавките на хората с увреждания.
Очаква се по-късно да продължи дебатът по така наречен закон за горивата. Текстовете провокираха митинги измежду дребните търговци и аграрни производители, както и напрежение в коалиция " Обединени патриоти ". Макар да са измежду вносителите на плана, в този момент депутатите от НФСБ са измежду най-големите му критици. Те предвидиха, че може да се стигне до наказателна процедура на Европейска комисия против България.
Днес би трябвало да бъде гледан и Законът против шума в околната среда, за който през вчерашния ден не стигна време. Той вкарва ограничавания върху озвучаването на обществени места в избрани часове, както и по-високи санкции при нарушаване.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР