С около 20 ст. ще се повиши цената на водата

...
С около 20 ст. ще се повиши цената на водата
Коментари Харесай

До края на годината увеличават цената на водата в Благоевград

С към 20 ст. ще се увеличи цената на водата в Благоевград до края на тази година. Увеличението съгласно водното сдружение е неотложно, защото не доближават парите за поправки и реорганизация на мрежата. Според хората поради старите тръби водата, която тече от чешмите, не става за пиянство и подмяната на водопреностаната мрежа би трябвало да се направи незабавно.

Благоевград

Жители на Благоевград споделиха, че съвсем не пият вода от чешмите в домовете си. Според тях тя е с ниско качество и не е вкусна. Най-често пълнят туби с минерална вода или от чешмите с изворна в града и крайградския парк.
Купуваме минерална, от Балкана си смъкваме, от вилата.
В момента цената за кубик вода в Благоевград е 1,60 лева, като в нея е включена и такса филтриране. В останалите обитаеми места в района, където няма пречиствателни станции, сумата не надвишава лев.
Росица Димитрова – шеф на ВиК-Благоевград: Едно домакинство харчи в границите на 9-10 кубика, приблизително 20 ст. най-много 1,50-2 на домакинство да се отрази. Това са едни груби сметки. Но не бих споделила, че това ще утежни фамилния бюджет. Неизбежен е този развой. Предвид това неналичието на консолидация, неналичието на други вероятни средства за финансиране, с които бихме могли да модернизираме мрежата.
От ВиК сдружението в Благоевград твърдят, че преди да се стигне до нарастване цената на водата, ще има обществено разискване и спор с жителите на града.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР