С около 10 процента по-скъпи ще са новогодишните празници, за

...
С около 10 процента по-скъпи ще са новогодишните празници, за
Коментари Харесай

Новогодишните празници ще са с около 10% по-скъпи

С към 10 % по-скъпи ще са новогодишните празници, за тези, които ще заминат за няколко дни и ще употребяват пакетите на разнообразни хотели. Очакванията са у нас около новогодишните екскурзии да бъдат изхарчени към 122 милиона лв., а поради пътуванията зад граница в чужбина ще насочим към 53 милиона лв.. Това демонстрира оценка на Института за оценка и разбори в туризма.

Според изследването една забележителна част от местата за настаняване към този момент са резервирани. 540 хиляди наши сънародници ще посрещнат Коледните и новогодишните празници в разнообразни хотели. По-голямата част ще са в родните курорти. 110 000 ще тръгнат най-вече към Турция или Гърция, само че „ трафик” ще има и към Германия и Испания, заяви Би Ти Ви.

Въпреки че свързваме новогодишните празници със сняг и планина не малко избират да посрещнат Нова година край морето. Малък хотел в Царево излиза към 75 лв.. Според специалисти междинната цена на туристическия пакет предходната година е била към 270 лв. на човек. Тази година ще е към 290. Пакетите на множеството места от дълго време са изчерпани. 10-ина хотела отварят за Нова година в курортите край Варна.

„ Имаме извънредно разнообразно предложение – цените варират сред 75 и 2900 лв., когато става въпрос за обслужване в 5-звезден хотел. Всеки може да избере от чаша вино до първокласно пребиваване”, разяснява Румен Драганов от института.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР