С охраната в изборния ден ще бъдат ангажирани 14 000

...
С охраната в изборния ден ще бъдат ангажирани 14 000
Коментари Харесай

Полицаите в Разград не искат да охраняват бюлетините заради липса на кадри

С защитата в изборния ден ще бъдат ангажирани 14 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи. Полицаите в Разград обаче упорстват да отпадне уговорката им да охраняват бюлетините за времето от превозването им в общините до изборния ден. Мотивите им са, че едноседмичният интервал е дълъг, а има дефицит на фрагменти.

Служителите на реда са ангажирани да пазят цяла седмица бюлетините в седемте общини в Разград. За денонощната им защита дават отговор по трима служители на реда на промяна.
Комисар Божидар Божков - шеф на „ Охранителна полиция " в ОД на МВР-Разград: По плановете, които са направени 35 индивида ще бъдат ангажирани единствено и само с защита на тези бюлетини и действително през този интервал от време не са ефикасни и не извършват главната си част от отговорностите.
Според комисар Божков, защото изборните материали се съхраняват в специфични пространства в общинските администрации, няма потребност от полицейска защита.
Комисар Божидар Божков - шеф на „ Охранителна полиция " в ОД на МВР-Разград: Самата постройка се охранява от чиновник в общината, самото място се охранява с решетки и със сигнално-охранителни техники.
Комисар Божидар Божков предлага изборните материали да са под надзора единствено на сигнално-охранителната техника. Вече е получил увещание от представител на Централната изборна комисия, че концепцията му ще бъде разисквана за идващия избор. А общинската изборна комисия към този момент е основала нужната организация за гласоподаване.
Ралица Цветанова - ръководител на ОИК - Разград: Ще имаме ситуирани 5 компютъра с 5-ма оператори, които ще правят непрестанно сканиране с 3 аварийни компютъра и 3-ма оператори, които в случай че се наложи ще бъдат включени за по-експедитивното култивиране на протоколите.
Доставените бюлетини в Разград са близо 300 000 дружно с аварийните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР