С оглед заявките, които направиха политическите сили, шансовете за правителство

...
С оглед заявките, които направиха политическите сили, шансовете за правителство
Коментари Харесай

Никола Минчев : Nexo е измислен казус, който съвпадна с конституционната процедура

С оглед поръчките, които направиха политическите сили, възможностите за държавно управление с третия мандат са ниски. Формулата за водене на диалози зависи от мандатоносителя. Това съобщи зам.-председателят на Народното събрание от „ “ (ПП) в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ За Политическа партия е значимо в едни договаряния да залегнат нашите цели. Ще забележим до какво ще можем да достигнем при диалозите. За Политическа партия отношението към войната в Украйна е значимо, преглеждането на Изборния кодекс - също, отношението към правосъдната промяна. В правна комисия видяхме, че само Политическа партия и Демократична България гласоподаваха да се одобри механизъм за контрола на основния прокурор. Това са някои от най-важните основополагащи политики за един предстоящ кабинет “, изясни той.

„ Съставянето на кабинет на кабинет не може да има непоследователен компромис. С Демократична България диалозите биха вървели много градивно. Казвам това въз основата на опита, който имаме с диалозите по втория мандат и обединението, в която участвахме. Ние гледаме в една посока във връзка с тематиките, които изброих “, оподчерта Минчев.

По думите му ГЕРБ са създали поръчки за тези политики, само че с гласуванията си не са посочили, че в действителност го желаят.

По думите на „ Nexo “ е фиктивен проблем. „ Ако той се е отразил на връчването на третия мандат, би било тъжно и би трябвало да попитате президента за това. Удобно тази спекулация съответства с конституционната процедура, а това е неправилно от страна на прокуратурата “, регистрира той.

„ Ще беседваме с мандатоносителят. Ще забележим кои парламентарни групи ще се отзоват на тези предложения. Ще беседваме по тематики и по политики “, сподели Минчев и добави, че ще отидат на сходна среща.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР