С оглед опазване на обществения ред и гарантиране на сигурността

...
С оглед опазване на обществения ред и гарантиране на сигурността
Коментари Харесай

Допълнителни полицейски екипи са командировани за реда и сигурността в курортен комплекс "Боровец"

С оглед запазване на публичния ред и гарантиране на сигурността през зимния туристически сезон в курортен комплекс " Боровец " са командировани спомагателни полицейски чиновници от други дирекции във вътрешното ведомство, оповестиха от Областната дирекция (ОД) на Министерство на вътрешните работи.
 
На база двустранно съглашение сред министерствата на вътрешните работи на България и Румъния дойде и представител на румънската полиция, който ще патрулира дружно с българските си сътрудници.
 
От Областната дирекция допълват, че е извършен инструктаж, в границите на който бяха указани методите и способите за справяне с зародили обстановки, свързани с груби нарушавания на публичния ред, както и методите за деяние при определяне на осъществени закононарушения от всевъзможен темперамент.
 
Допълнителните полицейски екипи ще останат до края на зимния сезон за повишение на сигурността и спокойствието на туристите и работещите в курортния комплекс, показват още от ОД на Министерство на вътрешните работи.
 
Зимният сезон в Боровец публично стартира на 15 декември. На брифинг през днешния ден в Главната дирекция " Национална полиция " стана ясно, че полицията и пожарната ще подхващат всички нужни ограничения, с цел да могат жителите умерено да посрещнат идните зимни празници.
 
Йото Василев от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " сподели пред Българска телеграфна агенция, че над 1700 обекта към този момент са тествани. Сред тях са църкви, хотели и увеселителни паркове. По време на празниците ще има засилено наличие на пожарникари тук-там, където се чака скупчване на хора.
 
Румяна Борисова от Главна дирекция " Гранична полиция " сподели, че дирекцията е основала организация за упования натоварен трафик. За задачата на пунктовете ще има и мобилни средства за инспекции.
 
Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция " съобщи, че най-засилен трафик се чака на следващия ден и в събота. Над 900 екипа ще са на пътя за надзор и подкрепяне на трафика. Всички камери и дрегери ще са извадени на пътя за инспекция.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР