С общ синдикален митинг днес в буферната зона, разделяща Никозия,

...
С общ синдикален митинг днес в буферната зона, разделяща Никозия,
Коментари Харесай

`Общ синдикален митинг в буферната зона в Никозия за 1 май

С общ синдикален протест през днешния ден в буферната зона, разделяща Никозия, кипърски гърци и кипърски турци празнуват дружно Международния ден на труда. Тази година той минава на острова под лозунга „ Солидарност – Обединение – Социална правдивост “.

Най-големият профсъюз на кипърските гърци ПЕО и 7 синдикати на кипърските турци, членове на Световната федерация на профсъюзите, са уредници на взаимната демонстрация.

В двете елементи на разграничената кипърска столица ще се проведат манифестации, последвани от две шествия по централните улици. Те ще се съберат дружно в буферната зона в центъра на града за взаимното честване на 1 май.

То ще приключи с концертна стратегия с присъединяване на музиканти и реализатори от двете кипърски общности.

Синдикатите на кипърските гърци и кипърските турци не се помиряват с разделянето на страната и упорстват договарянията за решаването на Кипърския въпрос да бъдат обновени допустимо най-скоро, декларират те в обща декларация за 1 май.

Организациите акцентират, че след федералното обединяване на Кипър те ще продължат дружно битката си за обединена стопанска система, единна система на трудови връзки, идентични условия на труд за всички, еднакъв достъп до обществени права.

Митинги, шествия и концерти, отдадени на празника на труда, ще има във всички градове на Кипър.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР