С обновен репертоар и 6 премиери Народният Театър Иван Вазов

...
С обновен репертоар и 6 премиери Народният Театър Иван Вазов
Коментари Харесай

6 премиери в Народния театър Иван Вазов до края на годината

С освежен репертоар и 6 министър председатели Народният Театър " Иван Вазов " ще посрещне своя 116-и сезон. Освен с цялостен календар театърът чака своята аудитория и с напълно актуализирана огромна зала.

София

Първото премиерно заглавие за новия сезон е " Чудаци " по текстове на Горки. То ще се играе на Камерна сцена на 28-и септември. В средата на окомври Бойка Велкова ще показа своя режисьорски дебют с постановката " Цветът на дълбоките води ". Нови прочити на " Калигула ", " Танц в Делхи " и " Лисичета " също ще зарадват феновете. 6-а и последна премиера в календара за тази година е с работно заглавие " Виновният " с постановчик Юри Дачев.
Мариус Донкин, шеф на Народен спектакъл " Иван Вазов ": " Насловът, по който желаеме този сезон да го подчиним, е " блян към обновлението на репертоара на театъра ". Репертоарът много е позастарял и на трите ни подиуми и по тази причина упоритостта, която сме си сложили, е спектаклите да бъдат много повече като брой. "
Втората част от сезона е отдадена на Българското европредателство. Като част от подготовката е и обновяването на Голямата сцена - 870 нови столове към този момент чакат публиката, а всички златни оранмени по фасадата са сменени от нови 10 хиляди листчета с 8 микрона златно покритие. За да запазят историята за репертоара на най-старата българска натрупа, от управлението стартират и акция за търсене на най-старите и съхранени стратегии на Народният спектакъл.
Катя Попчева, Пиар на Народен спектакъл " Иван Вазов ": " Идеята е на 1-ви ноември, в Деня на будителите, да допълним част от тази непрекъсната експозицая във фоайето на първи балкон. Да допълним това пространство, в което живее историята на театъра. "
Събитията стартират още този понеделник - в градинката пред театъра ще бъде открита галерия с снимки на Божидар Марков, отдадена на 110-годишната история на постройката на Народния спектакъл.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР