С обхват от шест километра и 360-градусова термокамера, иновативните дронове

...
С обхват от шест километра и 360-градусова термокамера, иновативните дронове
Коментари Харесай

Полицията ще следи задръствания и трафика на хора по АМ Тракия със специални дронове

С обсег от шест километра и 360-градусова термокамера, новаторските дронове ще помогат при разнообразни профилирани интервенции на ОДМВР-Бургас

Полицията в Бургас ще следи с дронове за тапи и извършители по автомагистрала “Тракия ”. Дроновете ще бъдат употребявани и за секретни интервенции, следствие на закононарушения и търсене на хора.

С обсег от шест километра и 360-градусова термокамера, новаторските дронове ще помогат при разнообразни профилирани интервенции на полицията в Бургас. Съораженията са предоставени от Националната организация за битка с престъпността на Англия. Минали сме специфична подготовка за работата с този дрон, за нашата работа и напълно за Министерство на вътрешните работи. Тази машина е в огромна изгода за структурите на Министерство на вътрешните работи ”, сподели Красимир Коларов от бранш профилирани полицейски сили към ОДМВР-Бургас.

Полицията в Бургас към този момент разполага с два дрона със характерно съоръжение. Новата техника ще се употребява за разнообразни цели. Като образец мога да дам, че ние ги употребяваме към този момент и предходния и в този момент и новия дрон за определяне на лица и групи във връзка с миграционния напън, за определяне тук-там и лица произвеждащи наркотични субстанции и артикули от марихуана, за определяне на търсени лица, при профилирани полицейски интервенции ”, съобщи шефът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

Дроновете ще се употребяват като главно средство, с цел да се понижи мигрантската вълна. “Следим тъкмо трафика на хората, които главно се движат пешком, преминавайки държавната граница, придвижват се пешком до съответни места, където би трябвало да продължи тяхното придвижване. Дронът ще ни дава опцията незабележимо за тях да водим наблюдаване над тяхното придвижване, оттова нататък да предприемем дейности за възможното им задържане.

Разполага с термовизионна камера, която дава тази опция вечер също да се води наблюдаване ”, сподели началникът на отдел " Охранителна полиция и КАТ " комисар Марин Димитров пред БТВ.

Особено през летните месеци дроновете ще наблюдават непрекъснато за тапи и извършители по Автомагистрала “Тракия ”.

“Води се едно непрекъснато наблюдаване, преценява се каква е повода за запушване или в случай че има тежки ПТП-та във връзка с това, в случай че би трябвало придвижването да бъде пренасочено в други обходни пътища ”, счита той. Благодарение на техниката ще се придобива информация, на база на която ще се избират най-хубавите полицейски подходи и способи за дейности.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР