С обединяване на усилията на Министерството на отбраната, на хората,

...
С обединяване на усилията на Министерството на отбраната, на хората,
Коментари Харесай

Координацията между отбраната, науката и бизнеса се обсъжда на научна конференция в рамките на „Хемус 2022“

С сливане на напъните на Министерството на защитата, на хората, които основават отбранителни артикули, и на тези, които създават технологиите за тях, можем да реализираме триумф.

Това сподели заместник-министърът на защитата Йордан Божилов в приветствието си към участниците в XI Международна научна конференция, открита през днешния ден, 2 юни, в границите на ревюто за отбранителни артикули и услуги „ Хемус 2022 “. По думите на заместник-министър Божилов, актуалната среда за сигурност се характеризира с динамика и висок рисков капацитет. По тази причина е належащо оптимално бързо и дейно страната ни да построява своя защитителен потенциал.

Той бе безапелационен, че заварката сред войска, просвета и промишленост би съдействала за развиването на съвременни отбранителни качества. Пред участниците в научния конгрес заместник-министър Йордан Божилов заяви, че сходни тематики е обсъждал през днешния ден с представители на Европейската организация за защита, също в границите на ревюто. Пред тях е подчертал нуждата от по-тясно взаимоотношение с университетите и съгласуваност с сътрудниците от Европейския съюз и НАТО в реализирането на планове в областта на защитата.

Научната конференция в Международния панаир се провежда от Института по защита „ Проф. Цветан Лазаров “. Директорът на института полк. доцент д.н. Борислав Генов уточни, че тазгодишната тематика на форума „ Научните проучвания, технологии и нововъведения – основа за създаване на нови отбранителни качества “ е привлякла за присъединяване представители на редица научни организации, които показват в отчетите си модерни софтуерни достижения.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР