С обаждане по телефона тази сутрин е освободен от поста

...
С обаждане по телефона тази сутрин е освободен от поста
Коментари Харесай

Махнаха шефа на най-голямото горско управление в страната

С позвъняване по телефона тази заран е освободен от поста си шефът на най-голямото горско дружество у нас - Южно централно държавно предприятие/ЮЦДП/ инж. Ботьо Арабаджиев.

Пред " Марица " Арабаджиев съобщи, че не е получил публично заповедта, единствено му е казано по телефона, че е освободен, само че претекстове не са му обявени. " Преди месец и половина съм се явявал на конкурс, на изпити, и съм подписал нов контракт, и не мога да си обясня по какъв начин за месец и половина станах некадърен, откакто за 10 години предприятието е номер е по доходи и резултати. И също така сме дали 21 млн. лева на други предприятия в страната в заем, с цел да могат да съществуват. Налични парични средства имаме 75 млн. лева, всички останали предприятия нямат една десета от тези средства ", съобщи Арабаджиев.

Той сподели, че е афектиран и ще си търси правата по правосъден път. Арабаджиев е шеф на предприятието от 2011 година " Бях отхвърлен по времето на държавното управление на Орешарски за една година, тогава от ЮЦДП бяха вкарани 10 млн. лева в КТБ и след това банката банкрутира и парите ги няма. 7 млн. лева от загубата, обаче, възвърнах като се върнах в предприятието, с добра работа. Уж щяха да вършат проверка на 10-годишен интервал, никой не се интересува от този факт. Никой не търси предприятията на загуба, а търсят този който е на облага, очевидно тези пари на някой са нужни или считат, че нелегално съм вкарал тези доходи в предприятието. Имам възприятието, че ме освобождават, тъй като предприятието има пари има финансов запас. Защото аз политически не съм изявен, не съм заемал ничия страна, постоянно съм гледал професионално да се отнасям ", съобщи Арабаджиев. Той уточни, че от ЮЦДП са дадени в заем 15 млн. лева на Югозападното дружество, " с цел да си заплаща заплатите ". 2.5 млн. лева заем е дало предприятието и на " Напоителни системи ", с решение на министъра.

" Никой не им търси отговорност на тези предприятия за какво са в неприятно финансово положение. Мен ме освобождават, тъй като съм сполучлив. Скоро мина одит, преди да подпиша новия контракт, нямам нарушавания, дори нямам забележки. Необяснимо е за мен и за какво по този метод съм освободен, можеше да стане по по-коректен метод, в случай че ми бяха обяснили дали по политически или по стопански претекстове го вършат.

Предприятието e основано през 2011 година и стопанисва държавни горски територии в четири области – Смолянска, Пловдивска, Пазарджишка и Кърджалийска. Общата повърхност е 860 572 ха, като държавните горски територии заемат 717 192 ха, или 83.3 на 100.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР