С новия коефициент се вадят от линията на бедност над

...
С новия коефициент се вадят от линията на бедност над
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Всички пенсии ще бъдат увеличени средно с 64 лв.

" С новия коефициент се вадят от линията на беднотия над 120 000 пенсионери. Общо 2,08 млн., т.е. всички пенсионери, ще получат нарастване от 12,5%, това е приблизително 64 лева Предложението ни е 50-те лв. да бъдат получавани до 1 октомври ". Това съобщи служебният министър на труда и обществената политика Гълъб Донев.

За задачата няма да бъде издаден дълг, а средствата ще бъдат взети от нарасналата събираемост. Според него към 930 000 души нямаше да получат нарастване, в случай че бе взет поради междинния застрахователен приход от 2019 година

Той уточни, че с разновидностите, които се оферират и са импортирани в Народното събрание, за преизчисление на пенсиите с нов междинен застрахователен приход - като базата е 2018 или 2019 година - огромна част от пенсионерите ще бъдат изключени от него: " С това предложение няма да бъдат обхванати обществената пенсия за напреднала възраст, всички пенсии, които зависят от обществената пенсия. По-справедливият вид е преизчислението, а парите за него са налични в бюджета. За тази и за идната година сме създали плановете с финансовия министър, които подсигуряват изплащането на пенсиите ".

Служебният обществен министър изясни, че с предлагането за актуализация на бюджета на ДОО и с увеличението на всички пенсии с осигурителния принос за застрахователен стаж - от 1,2 на 1,35 - ще бъдат обхванати и бъдещите пенсионери, тъй като това нарастване на осигурителния стаж във формулата за пресмятане на пенсиите ще засегне и всички отпуснатите пенсии след октомври 2021-ва година.

Гълъб Донев акцентира започнатата от МТСП промяна на системата за обществено подкрепяне: " Това, което предлагаме, е да се обвържат месечните обществени помощи, тъй че да има по-голяма връзка сред минималните приходи, които получават тези фамилии и децата, с избраната линия на беднотия.

Той разяснява и дали му е отправяно предложение да остане министър в държавно управление на Има Такъв Народ.

" Не са водени диалози за пост в постоянен кабинет. Ако има такова предложение, би трябвало да бъде ясно какви са целите ", съобщи Донев.
 Хърсев вижда актуализация на бюджета поради нови цели, а не тъй като обезателно би трябвало Хърсев вижда актуализация на бюджета поради нови цели, а не тъй като обезателно би трябвало
Заедно с нарастването на приходите (с към 10% през последната година) би трябвало да се осъвременяват и пенсиите. Това съобщи финансистът Ем...

По думите му идващото ръководство може да се възползва от направеното от служебното държавно управление – да бъде намерено, професионално, да се бори с корупцията по високите етажи на властта, да работи с мисъл за хората и да има грижата към най-уязвимите групи на обществото.

" Не сме работили реваншистки, а положихме старания и свършихме голяма работа – равнява се на 1,5-2 година естествена работа на постоянен кабинет ", акцентира Донев по Нова телевизия.

За новата обществена добавка той показа, че всички пенсионери над 65 година, които имат приходи от някакъв тип активност, само че под линията на беднотия от 369 лева, ще получават месечна финансова помощ. Тя ще бъде изчислявана самостоятелно за над 413 000 души. Необходимо е да се подаде заявление.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР