С нови неподозирани локации, още по-атрактивна и наситена програма, интересни

...
С нови неподозирани локации, още по-атрактивна и наситена програма, интересни
Коментари Харесай

РЕстарт: квАРТал Фестивал vol.3 отвръща на времето!

С нови неподозирани местоположения, още по-атрактивна и наситена стратегия, забавни пространства и актьори, цялостен куп вълнуващи изненади, се задава третото издание на “квАРТал Фестивал”, различният празник на София, който ще преобрази карето сред бул. Мария Луиза, бул. Раковски, бул. Сливница и бул. Левски в дните 14, 15 и 16 септември 2018 година
“квАРТал Фестивал”, който през 2016 година се утвърди като едно от значимите културни фестивални събития на столицата, дава обещание да се завърне още по-голям и разнороден, с ново мото и разширена идея. 2018-та е “Европейската година на културното наследство” и точно невъобразимо богатите просвета, архитектура и история на креативната зона квАРТал ще залегнат в основата на тазгодишното издание на фестивала, чието мото е “РЕстарт: квАРТал отвръща на времето”.

В тази връзка уредниците от квАРТал колектив насочат публична покана към всички актьори, архитекти, урбанисти и въобще хората, имащи отношение към изкуството, историята и архитектурата, да се причислят към тазгодишното издание. За задачата е належащо да подадат планово предложение за артистична или друга тематично обвързвана изява в границите на фестивала, което интерпретира и осмисля градската среда на квАРТала. Описание на плана, както и малко CV, могат да се изпращат на имейл [email protected] до 30.07.2018 година

Всички изпратени кандидатури ще минат селекция от членовете на квАРТал колектив и определените ще бъдат включени в програмата на огромното тридневно събитие.
Присъединете се тук и обърнете внимание на основните думи:
РЕстарт***РЕнесанс***РЕинкарнация***РЕакция***РЕвизия***РЕпродуциране***РЕгенерация
https://www.facebook.com/events/281249955751592/
Подробности за тазгодишната стратегия ще научите напълно скоро!
И през 2018 година основната цел на квАРТал Фестивал е показване на големия капацитет и богатото културно завещание на остарелия еврейски квартал – един от най-колоритните и забавни региони от близкото минало на София, който, с помощта на всеобщите старания на опериращите в региона местоположения, организации и актьори, претърпя забележима и позитивна смяна: насищането му с нови креативен пространства потвърждава неговия културен подем и способства за основаване на един нов и позитивен имидж.

Снимки: LeMouseRat Photographie
Организатори на квАРТал Фестивал са креативен колектив „ квАРТал “, опериращи на територията и/ли с персонално отношение към района и на всичко протичащо се в него, които търсят решения на проблемите на региона посредством средствата на изкуството. Обособяването на квАРТал като формалния креативен квартал на София е тяхната огромна задача.
квАРТал колектив - Кои сме ние?
Дом на киното, Арт Фондация ДОМА, SOHO - Sofia Holistic Coworking Company, Sito Studio, Дружество Архитектурно завещание, French 75, GoMarvel Creative Solutions и Александра Генова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР