С нови близо $3 млрд. е нараснал бюджетът на олимпийските

...
С нови близо $3 млрд. е нараснал бюджетът на олимпийските
Коментари Харесай

Бюджетът на Токио 2020 скочи до $15,4 млрд. след отлагането на игрите

С нови близо $3 милиарда е повишен бюджетът на олимпийските игри в Токио, които трябваше да се проведат през това лято, само че поради световната пандемия от COVID-19 бяха отсрочени с една година и планувани за интервала 23 юли - 8 август 2021 година Това сподели детайлната информация на предстоящите разноски, показана от изп. шеф на организационния комитет Тоширо Муто на конференция в японската столица.

В своята " Версия 5 " бюджетът за олимпиадата скочи от $12,6 милиарда на $15,4 милиарда Увеличението включва растеж на плануваните разходи и от трите ангажирани страни - оргкомитета, градската администрация на Токио и държавното управление на Япония.

Най-голям е скокът в разноските на организационния комитет, който би трябвало да планува спомагателни $900 млн. след отлагането на игрите, с което неговият дял от бюджета доближава $6,7 милиарда В тях се включват $1,2 милиарда за краткотрайни и насложени разноски за олимпийските уреди (увеличение от $300 млн. по отношение на " Версия 4 " ), $1,6 милиарда за оперативни разноски (увеличение от $400 млн.) и $800 млн. за общи разноски и връзка (увеличение от $200 млн.).

Втори по растеж е плануваният бюджет от японското държавно управление, който нараства със $700 млн. от $1,4 милиарда до $2,1 милиарда Това нарастване включва спомагателни $100 млн. за параолимпийските игри (24 август - 5 септември 2021 г.) и $500 млн. за застраховане на ограниченията против разпространяването на вируса.

Най-малко нови разноски би трябвало да планува Общинският парламент на Токио - " единствено " $100 млн., с които общата сума на локалния бюджет доближава $6,6 милиарда От тях общо $400 млн. към този момент са планувани за използване на противоепидемичните протоколи преди и по време на XXXII летни игри. Някои от ограниченията плануват съкращаване на разноските за осветяване, както и унищожаване на церемониите в олимпийското село преди откриването на Токио 2020.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР