С нова национална програма на Министерството на образованието и науката

...
С нова национална програма на Министерството на образованието и науката
Коментари Харесай

Държавата дава 10 млн. лева за модерницация на университетските библиотеки

С нова национална стратегия на Министерството на образованието и науката ще бъдат вложени 10 млн. лв. в рационализация на университетските библиотеки.

Програмата дава опция да се обезпечи модерно съоръжение, да се изградят нови пространства, както и да се усъвършенства съществуващата материално-техническа база. Средствата могат да бъдат вложени в закупуване на профилирана литература, обезпечаване на по-лесен достъп до нея, създаване на цифрови сбирки, основаване на институционални складове, внедряване на програмен продукт за обработка и други

Приетата от държавното управление стратегия ще се извършва в границите на три години. Очаква се за този интервал над 150 000 студенти и докторанти да бъдат подкрепени в своето образование и научно развиване.

Съвременните условия на бързо софтуерно развиване и навлизането на изкуствения разсъдък в актуалното общество слагат нови условия и към библиотеките - към метода на тяхното действие, съоръжение, а също и към професионалните умения на работещите в тях.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР