С нея тя призова за реформа на имиграционното законодателство, защитаваща

...
С нея тя призова за реформа на имиграционното законодателство, защитаваща
Коментари Харесай

Рекордно дълга реч на жена в Конгреса на САЩ - 8 часа

С нея тя прикани за промяна на имиграционното законодателство, защитаваща младите незаконни имигранти в Съединените щати, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

77-годишната Пелоси взе думата от трибуната на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати в 10:04 ч. (17:04 ч. наше време) през вчерашния ден и завърши речта си чак в 18:11 ч. през вчерашния ден (1:11 ч. наше време днес). Тя остана права от самото начало и не спря да приказва, като се изключи спорадични спирания за вода.

Предишният връх за най-дълга тирада в Камарата на представителите датира от 1909 година, когато конгресмен е приказвал 5 часа и 15 минути. Процедурните правила разрешават на Пелоси, като водач на опозицията, да приказва колкото си пожелае. За сметка на това в Сената, всички 100 членове на горната камара на Конгреса, имат това право.

Рекордът за най-дълга тирада в Сената надвишава 24 часа. Докато сенаторите постоянно обуват маратонки за такива маратонски речи , Пелоси остана на високи токчета.

Тя искаше да принуди ръководителя на Камарата на представителите, републиканеца Пол Райън, да включи спор за имиграцията в дневния ред на съвещанието. Той обаче не извърши нейното предпочитание.

След края на речта си Нанси Пелоси бе приветствана и прегърната от свои сътрудници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР