С невиждан по мащабите си размах ще бъде открита седмата

...
С невиждан по мащабите си размах ще бъде открита седмата
Коментари Харесай

Nasimo с 14 изкушения в Нирвана

С невъобразим по мащабите си обсег ще бъде открита седмата независима галерия на Станислав Трифонов – Nasimo, който след години твърдоглав труд може самоуверено да бъде наименуван най-хубавият стрийт актьор в България. Nasimo, с помощта на който стените на софийските блокове са превърнати в великански платна, ще изненада феновете на актуалното изкуство с 14 платна, основани за интервал от над 4 години. Изложбата " The Supper " се открива на 21 септември от 19 ч. и съгласно експерти в арт средите се обрисува като събитието на годината. Изложбата ще се състои от 15 концептуални картини. 

" The Supper " е инспирирана от изкушенията, пристрастеностите и прочувствените положения на човешката душа, преминаваща през тестванията на живота. " През последните 12 години мощно ме вълнува тематиката по отношение на душата и нейният път, от къде идваме, накъде отиваме, каква е задачата на това странствуване и други сходни въпроси. В епохата в която живеем, някак стойностните неща се опорочават, положителното се приема за неприятно и неприятното за положително, полезностите избледняват, следи се лакомия, суетност, горделивост, сласт, пренасищане на всички равнища на битие с изключение на в едно, равнището на осъзнатост по отношение на нашата духовна същина “, споделя Nasimo, който е подготвил за събитието и извънреден лимитиран брой кутии с музейна сбирка от персонално подписани от създателя принтове на всичките картини от изложбата.

В изложбата Nasimo показва микс от съвременна изисканост и бунтарството на създателя от улицата. Класическата техника с маслени бои е смесена с присъщите за стрийт арта спрейове. Посетителите на изложбата ще преминат през необикновено меню, което ще ги потопи в една друга действителност. Nasimo ще предложи на гостите на откриването приятност за всички сетива – изкусен е точно и най-финият подробност, с цел да се включат допустимо най-вече чувства, а не просто да се покажат съвременни шедьоври.

Специално основана за изложбата музика ще звучи в галерията с помощта на Иван Шопов. Прочутият с разчупените си клипове SuperS4upen ще покаже своята дива интерпретация на " Вечерята “.

Nasimo, който е създател на най-големия стенна живопис в Източна Европа, хваща спрея през 1995г и от този момент са минали повече от 25г, повече от стотици стени, толкоз картини и една тапия по Живопис от факултета по изобразителни изкуства във Велико Търново. Най-добрият стрийт актьор у нас е познато лице на международната графити сцена с изяви в Канада, Англия, Италия, Поругалия, Русия, Китай, Турция, Индия, Косово Гърция, Румъния, Чехия, Белгия, Германия, Полша, Австрия. Nasimo работи също толкоз завладяващо и с бои върху платно. Дотук има 6 независими изложения и колаборации във и отвън своята сцена. Установява термина " Fine Graff Art " – симбиозата сред обичайна живопис и актуалните графити.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР