С неизплатени 614 237 лева Университетската многопрофилна болница за активно

...
С неизплатени 614 237 лева Университетската многопрофилна болница за активно
Коментари Харесай

Университетската болница в Стара Загора най-големият длъжник на EVN

С неизплатени 614 237 лв. Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване на (УМБАЛ) „ Проф. доктор Стоян Киркович “ е най-големият дебитор на EVN. Дългът е доста понижен, а сега лечебното заведение няма настоящи отговорности. Сключена е и конвенция за разсрочване на отговорностите. Това стана ясно през днешния ден на осведомителна среща на регионалния шеф Гергана Микова с районния управител на EVN България Робърт Дик и Калина Трифонова, заместник-председател на Управителния съвет (УС) на електроразпределителното сдружение. 
Още две лечебни заведения от Старозагорска област имат задължения към компанията - профилираната болница в Радунци, която не действа,  дължи 156 хиляди лв., а общинската болница " Д-р Димитър Чакмаков " в Раднево е натрупала отговорности в размер на 58 хиляди лв.. Общият размер на отговорностите към сдружението към 15 юни възлиза на 898 668 лева
От презентацията на Робърт Дик стана ясно още, че за 2020-а година компанията е направила вложения в размер на 9,2 милиона лв. в Старозагорска област. Продължава построяването на системата за отдалечено отчитане на битови електромери. През тази година цса построени нови 9,8 километра електропроводи за приблизително и 18,8 километра за ниско напрежение, както и 23 нови трафопоста. За интервала 2005 - 2020 година сдружението е построило на територията, която обслужва, 1727 км нови електропроводи и 229 нови трафопоста. За 15 години електроразпределителното сдружение е направила в България вложения в инфраструктура и услуги за 1,8 милиарда лв.. Монтирани са над 1 милион отдалечени електромери, построена и сменена е мрежа с дължина 21 460 километра. От навлизането на EVN на българския пазар до в този момент повредите са намалели с към 40 на 100.
От пет години компанията работи в партньорство със 7 гимназии от страната по дуално образование на възпитаници и до момента са подготвени 118 младежи. По-голямата част от тях след завършването си са почнали работа в разнообразни нейни структури. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР