С най-дебелите решетки осъмна парламентът днес. Снимките във Фейсбук предизвикаха

...
С най-дебелите решетки осъмна парламентът днес. Снимките във Фейсбук предизвикаха
Коментари Харесай

Парламентът с решетки. Пазят ли се депутатите или стоят затвор

С най-дебелите решетки осъмна Народното събрание през днешния ден. Снимките във Facebook провокираха лавина от мнения. Едни питаха от кого се пазят депутатите - от националната обич ли? Други жлъчно подмятаха, че е извънредно време всички да са в пандиза.

Железните порти са сложени отвътре и не могат да се видят от хората, които минават около постройката с надпис " Съединението прави силата ". Решетките бяха разкрити от някогашният ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева от ГЕРБ, която пусна ядосан пост във Facebook.

" Никога не съм си представяла, че един ден ще стигнем дотук. Българското Народно заседание осъмна с инсталирани тежки железни порти. Почти като затвор! ", написа Караянчева. В някакъв смисъл трябваше да го предвидим, тъй като преди 2 години предупреждавахме, че който сее бесилки, ковчези и замеря демократично определени институции с развалена риба, един ден това ще жъне – окован парламент, загрозен и наежен като сутеренен балкон от 90-те години, написа тя.

" Възмутително! Позорно! " - избухна и ръководителят на 36-ото Народно събрание Александър Йорданов. " Изразявам възмущението си и остро стачкувам против слагането на железни вътрешни порти на формалния вход на Народното събрание. Това е пренебрежение към демокрацията и традицията. Нима от " националната обич " ще се пазят националните ни избраници? Нима постройката на Народното събрание е кошара, затвор? Престъпници ли в нея ще се затварят?  Или е средновековна цитадела? ", гласи гневният пост на Йорданов във Facebook. Затова и приканвам сътрудника ръководител Минчев неотложно да разпореди премахването на тази железна дивотия, заключи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР