С настъпването на зимата у нас популярен става един продукт

...
С настъпването на зимата у нас популярен става един продукт
Коментари Харесай

Ползи и вреди от консумацията на сок от кисело зеле

С настъпването на зимата у нас известен става един артикул - киселото зеле. Миризмата и уханието му могат да се усетят съвсем на всички места.

Който е правил кисело зеле знае, че за консумация става освен то, само че и зелевият сок, който се образува в бидона. 

Сокът от кисело зеле в действителност е саламурата, в която е ферментирало зелето при приготвянето му. Консумацията му носи разнообразни последици за организма.

Ползи от сок от кисело зеле

Въпреки че могат да бъдат с високо наличие на натрий, киселото зеле и сокът от кисело зеле са свързани с изгоди за здравето, защото се смятат за ферментирали храни. Произведеното в комерсиалната мрежа кисело зеле и сокът от него се оферират и във разновидности с ниско наличие на натрий.

Съдържа доста пробиотици

Процесът на ферментация прави сока от кисело зеле богат на естествени млечнокисели бактерии и пробиотици. Пробиотичните бактерии на млечната киселина са свързани с няколко хранителни изгоди, като възстановяване на червата и цялостното здраве.

Поради тази причина доста хора пият сок от кисело зеле, вярвайки, че той може да помогне за възстановяване на стомашно-чревните функции  и облекчение на храносмилателни проблеми като запек.

Въпреки това няма прекалено много проучвания за действителните изгоди от сока от кисело зеле за червата или който и да е различен аспект на здравето. Необходими са повече изследвания, с цел да се оцени по какъв начин потреблението на зелева супа въздейства на червата и цялостното здраве.

Сокът от кисело зеле  съдържана витамин С

Витамин С е мощен антиоксидант, който играе значима роля за здравето на вашата кожа, кости и съединителна тъкан. Помага на вашите тъкани да заздравяват и също по този начин ви оказва помощ да абсорбирате желязото.

Много плодове и зеленчуци са с високо наличие на витамин С. Киселото зеле и сокът от него са с изключително високо наличие на витамин Ц.

Евентуални вреди от сока от кисело зеле

Ако възнамерявате да пиете сок от кисело зеле, първо би трябвало да имате поради няколко неща.

Зелевата супа съдържа доста сол (натрий)

Киселото зеле и сокът от кисело зеле нормално се консервират със сол, което значи, че постоянно са с високо наличие на натрий, написа zdrave.to.

Приемането на прекалено много сол може да усили риска от сърдечни болести, съгласно Американската сърдечна асоциация. Ако към този момент сте изложени на висок риск или страдате от сърдечно заболяване, може би би трябвало да ограничите натрия в диетата си до 1500 мг дневно.

Зелевата супа може да ви докара разтройство

Поради високата централизация на пробиотични бактерии в сока от кисело зеле е допустимо да изпитате храносмилателни признаци, когато го пиете. Хората оповестяват за диария и болки в стомаха като странични резултати от пиенето на прекалено количество зелева супа. Помислете да ограничите потреблението на сок от кисело зеле, в случай че получите сходни признаци.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР