С настъпването на пролетта и повишаването на температурите в градовете

...
С настъпването на пролетта и повишаването на температурите в градовете
Коментари Харесай

Безопасно движение с електрическите тротинетки и велосипеди в градската среда

С настъпването на пролетта и повишението на температурите в градовете поданици все по-често се обръщат към самостоятелните електрически транспортни средства – електрически тротинетки и колела . Тези средства оферират улеснение, експедитивност и опция за елементарно паркиране. Въпреки множеството им преимущества, електрическите тротинетки по-специално носят и избрани опасности, изключително при съществуването на дупки и неравности по пътя.

За да се подсигурява сигурността на всички участници в пътното придвижване, значимо е водачите на електрически тротинетки и колела да са осведомени с главните условия и регулации .

Всеки електрически тротинетка и велосипед би трябвало да бъде оборудван с изправни спирачки, машинален или електронен звънец без други звукови сигнали, както и с осветяване – бяла или жълта светлина начело и алена откъм гърба.

За ръководство на електрически тротинетки е избрана минимална възраст – над 14 години за придвижване по велосипедни алеи и над 16 години за улици с оптималната скорост до 50 km/h.

Носенето на защитна каска е наложително за лица до 18 години и мощно целесъобразно за всички водачи. Използването на светлоотразителна жилетка през нощта е също целесъобразно, въпреки и да се поучава избягването на ръководство на тротинетка през нощта .

Важно е водачите на тротинетки и колела прецизно да съблюдават разпоредбите за придвижване , да стопират на червен светофар и знак „ STOP “ и да пресичат пешеходните пътеки като бутат своето транспортно средство.

Строго е неразрешено превозването на повече от един човек на тротинетка, говоренето по мобилен телефон по време на придвижване, както и придвижването в непосредствена непосредственост до други пътни транспортни средства.

Родителите също играят основна роля в гарантирането на сигурността на младите водачи на електрически тротинетки , като би трябвало да обезпечат, че техните деца са добре осведомени с разпоредбите за придвижване и условията за сигурност и да следят постоянно тяхната процедура при ръководството на тротинетките. Предоставянето на тротинетка на дете без нужното образование и наблюдаване може да съставлява забележителен риск за сигурността на детето, както и за другите участници в пътното придвижване.

Използването на самостоятелни електрически транспортни средства като тротинетки и колела съставлява отлична опция за подвижност в градските условия, само че е значително значимо те да бъдат ръководени отговорно и съгласно със съществуващите правила и регулации. Това включва освен спазването на трафик разпоредбите , само че и поддържането на транспортните средства в положително техническо положение, както и носенето на подобаваща защитна екипировка.

Съществува социална отговорност за основаването на безвредна среда за всички участници в пътното придвижване. Повишеното внимание и обучение по отношение на безвредното потребление на електрически тротинетки и колела могат да допринесат доста за намаляването на случаите и повишението на сигурността на улиците в градовете. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР