С настъпването на есенно-зимния сезон броят на болните се увеличава.

...
С настъпването на есенно-зимния сезон броят на болните се увеличава.
Коментари Харесай

Лекар: Българинът продължава да смята, че може сам да се лекува

С настъпването на есенно-зимния сезон броят на болните се усилва. Само за вчерашния ден бяха открити 6 души с пневмония, от които 4 деца. Много постоянно хората си мислят, че могат сами да се лекуват. Наскоро имах една пациентка, която три дни беше пила един антибиотик и пет дни втори антибиотик и беше пристигнала при мен с затруднения. Българинът просто продължава да счита, че може самичък да се лекува и да си играе с най-ценното, което има и това е животът. Такова мнение изрази в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият доктор Гергана Николова.

Относно решението на съд в Сливен, съгласно което неимунизирано дете може да посещава детска градина, тя съобщи, че по този метод са били нарушени няколко настоящи наредби, касаещи закона за здравето.

,,Това е доста неприятно, тъй като в тази ситуация не са регистрирани медицинските показания. Поставянето на ваксина и битката с епидемиите е част от националната сигурност, тъй като в последна сметка здравето е национална сигурност и би трябвало да се пази``, разяснява доктор Николова и обясни, че най-удачният интервал за слагане на противогрипна ваксина е от октомври доникъде на декември.

Между 1 400 000 и 1 600 000 годишно са случаите на остри респираторни болести у нас. / Novini.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 kris (преди 4 секунди) Рейтинг: 114436 | Одобрение: 10551 Виц.....Госпожице, вдигнете си ръкава да ви сложа инжекцията......А не може ли в дупето....? Може, само че първо инжекцията.....! Аз мога! Трудно е да съм идеален, само че ми се постанова! Напиши коментарИме:Ком
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР