С нарастването на разходите за газ и електроенергия в Европа,

...
С нарастването на разходите за газ и електроенергия в Европа,
Коментари Харесай

Задава се скъпа и студена зима в Европа. Има ли изход?

С повишаването на разноските за газ и електрическа енергия в Европа, все по действителна става заплахата от студена и скъпа зима за континента, написа Bloomberg.

Някои държавни управления са дали обещание към 10 милиарда евро дотации и друга помощ за потребителите, наранени от невижданото нарастване на разноските. Това обаче е прекомерно незадоволително с цел да покрие спомагателните сметки за сила, пред които са изправени потребителите в Европейския съюз тази зима. Това гласят оценки на гръцкото държавно управление и анализатори.

Според специалисти евентуално ще са нужни доста повече ограничения от страна на държавното управление и може би по-меки температури, с цел да се смекчи ситуацията с високите сметки за отопление.

Гражданите на Европейски Съюз " не са в положение да покрият енергийните си разноски, което ще докара до увеличение на енергийната беднотия ", обявиха гръцките министри на финансите и околната среда през седмицата.

" Общо спомагателните разноски за сила, които потребителите ще би трябвало да платят, евентуално ще доближат 100 милиарда евро ", обявиха те.
 За минути Путин смъкна цените на газа
За минути Путин смъкна цените на газа

Той съобщи, че страната му евентуално може да изнесе рекордни размери от жизненоважното гориво за Европа

" Континентът се тресе от рекордните цени на газа и електрическата енергия. Причина за тях са лимитираният импорт на природен газ от Русия, неналичието на предпазване и динамичността в търсенето и предлагането ", съобщи Симона Таляпиетра, която е старши теоретичен помощник в мозъчния концерн Bruegel в Брюксел.

Повечето политически водачи осъзнават сериозното въздействието на енергийната рецесия върху своите жители.

Във Франция държавното управление пуска дотации за на стойност 580 милиона евро на най-бедните семейства. Италия вкара пакет от към 3 милиарда евро, с цел да ограничи повишението на цените през последното тримесечие на годината, макар че сметките за електрическа енергия към момента се чака да се усилят с към 30% от този месец.

Испания насочи към 2,6 милиарда евро към енергийните компании към потребителите.
 Ще усили ли
Ще усили ли " Газпром " доставките на природен газ за Европа и на каква цена?

„ Европейските консуматори са нашите съществени сътрудници “, съобщи представителят на Владимир Путин

Англия, която към този момент не е член на Европейски Съюз, разгласи 680 милиона $, планувани за ограничения за подкрепяне на най-бедните семейства.

Предстои Европейски Съюз да даде рекомендации по отношение на по-нататъшните ограничения за страните членки.

Според Стефан Бузаровски, който е професор в Университета в Манчестър, ще са нужни още стъпки. По думите му даже с оповестената досега поддръжка 70 - 90 милиона семейства може би няма да съумеят да покрият разноските си за сила.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР