С напрежение започна заседанието на здравната комисия в НС, където

...
С напрежение започна заседанието на здравната комисия в НС, където
Коментари Харесай

Напрежение в здравна комисия: ГЕРБ предложиха правила за избор на шеф на НЗОК, ПП-ДБ не са съгласни

С напрежение стартира съвещанието на здравната комисия в Народно събрание, където би трябвало да се изслуша от депутатите здравният министър Христо Хинков.

В началото на съвещанието бе препоръчано да се изберат правила за избор на нов шеф на НЗОК, защото мандата на сегашния изтича на 13-ти юли, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Ние от Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) не можем да подкрепим тази точка от дневния ред. Осъзнаваме, че се постанова избор на шеф на НЗОК, само че не и без разискване. Трябва да се знае кой прави предлагането, тъй като носим отговорност пред българските жители, сподели Васил Пандов от ПП-ДБ.

Правилата, които се оферират са такива, каквито постоянно са се предложили при избор на шеф на НЗОК. Нищо ново не е включено в тези правила, добави доктор Костадин Ангелов от ГЕРБ-.

На въпроса кой избира шефа на НЗОК, претендентите се оферират в 5-дневен период. На 13-ти юли изтича мандата на този УС на НЗОК и след тази дата няма да има кой да подписва нормативните актове. Ние не можем да проведем един естествен разговор, не можем да постъпим безконтролно. Трябва да се водим от рационалните решения, както бе първичната поръчка, уточни някогашният здравен министър от.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР