С напредването на възрастта в човешкия организъм настъпват някои необратими

...
С напредването на възрастта в човешкия организъм настъпват някои необратими
Коментари Харесай

Кога започваме да усещаме по-слабо вкуса на храната

С напредването на възрастта в човешкия организъм настъпват някои необратими промени и процеси. Едно от тях е понижаване на способността да усещаме аромата и усета на храните и напитките.

Български експерт доктор, представен от 24 часа твърди, че след 45-тата ни годишнина стартират осезаеми промени в метода, по който възприемаме вкусовите качества на одобряваните артикули.

Солено, сладко, горчиво, люто и кисело са чувства, които стават разпознаваеми с помощта на вкусовите луковици, ситуирани на разнообразни места по повърхността на езика, устната празнина и в дребна степен в гърлото.

С възрастта обаче функционалностите на тези рецептори неизбежно стартират да отслабват. Ето за какво с течение на годините ще започваме все по-слабо да усещаме ястията и все по-трудно ще разпознаваме без проблеми с какво се храним.

Все отново тези промени не са толкоз притеснителни. Намаляването на този вид усещания става гладко и никога не може да се стигне до положение, в което мъчно ще усещаме усета на храната.

Освен възрастта, фактори за този вид положение на притъпен нюх се получава и в резултат на нарушавания хормонален баланс, заболявания на щитовидната жлеза, епилепсия, захарен диабет, стомашни проблеми, други болести и контузии.

Често намаляването на вкусовите чувства при младежи може да бъде сигнал, че в организма се протичат някои неподходящи процеси.

Според експертите, в случай че имате сходни положения за по-продължителен интервал от време наложително би трябвало да се консултирате с доктор, защото измененията във усета може да са белег и за формирания във вътрешните органи и главата.

Психичното и прочувственото положение също имат голямо влияние върху усета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР