С надути клаксони и знамена, коли на Синдикат „Защита“ тръгнаха

...
С надути клаксони и знамена, коли на Синдикат „Защита“ тръгнаха
Коментари Харесай

Протестно автошествие на здравни работници в центъра на София

С надути клаксони и флагове, коли на Синдикат „ Защита “ потеглиха на автошествие от пл. „ Независимост “ в столицата

Колоната се спря за малко пред постройката на Министерски съвет. Полицаи ескортираха автошествието. Образува се и запушване. Протестиращите развяха флагове от прозорците на колите си, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Недоволството на здравните служащи е поради неизпълненото заричане при започване на април по време на среща с премиера Кирил Петков за повдигане на заплатите в бранша.

Протестиращите, които организираха към този момент няколко акции пред постройката на Министерство на здравеопазването, декларират безапелационната си позиция срещу „ унизително ниски и несправедливи хонорари на работещите в „ Здравеопазването “, фрапантно понижаване на приходите им след прекъсване на изплащането на спомагателните хонорари за COVID-19, гнусното несъблюдение на даденото, от самия министър-председател на Република България, заричане за нарастване на възнагражденията им”.

Освен недоволството поради системата на опазването на здравето, профсъюз „ Защита” показва митинг и против спекулативното повишение на цените на силата и горивата, което води до вихреща се инфлация, и безконтролното повишение на цените на стоките от първа нужда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР