С надути клаксони и плакати: Искаме да работим в България

...
С надути клаксони и плакати: Искаме да работим в България
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 09.02.2024 г.

С надути клаксони и плакати: " Искаме да работим в България " и " СТОП на гаврата със земеделците " стотици протестиращи аграрни производители влязоха в Пловдив с тракторите си. Освен по нормалния си маршрут, през днешния ден те шестваха и по бул. " Цар Борис III Обединител ". Минавайки около панаира, стигнаха до Водната палата, където е офисът на Държавна фирма " Земеделие ". Часове наред трафикът бе блокиран от тежките машини. Преди това недоволните селски стопани възпламениха демонстративно бали със плява на " Карловско шосе ". Движението в северната част на града към момента е затруднено като се чака трафикът да се възстановява след приключването на шествието на земеделците към 17:00 ч.

Пропадна и вторият опит за основаване на Общински културен център в Смолян. Това стана откакто кметът на родопския град Николай Мелемов отдръпна предлагането си при започване на днешното съвещание на Общинския съвет, където трябваше да се разисква концепцията. Вносителят стимулира отдръпването на точката със създалото се напрежение измежду културната колегия в града. Преди съвещанието на градските старейшини, Мелемов се срещна с министъра на културата Кръстю Кръстев, който през днешния ден е на работно посещаване в Смолян.

Отменят грипната зараза в Пазарджишко от на следващия ден. Отпадат всички ограничаващи ограничения, възобновява се естествената активност на лечебните заведения. Това оповестиха от Регионалната здравна ревизия в града. Наблюдава се трайно понижаване на болните от грип и остри респираторни болести през последната седмица, допълват от инспекцията. Подновяват се плановите съвещания за бременни и деца, както и профилактичните прегледи и имунизациите.

Дружеството на пловдивските художници открива огромна графична галерия, в която вземат участие над 35 художници от разнообразни краища на страната, с повече от 65 произведения. Експозицията „ Съвременна графика “ ще бъде показана публично през днешния ден от 18.00 ч. в изложбената зала на бул. „ Цар Борис III Обединител “ №153. „ Графиката е елитарно изкуство. Нейното разбиране изисква опит и естетически усет. Пловдив има славата на град с доста мощни художествени изяви в тази област. Желанието ни е това да се възроди още веднъж “, разяснява преди откиването ръководителят на Дружеството на пловдивските художници Лидия Симеонова. Изложбата демонстрира необятен диапазон от типичен и модерни графични техники - от офорт, акватинта, висок щемпел, мецотинто, сериграфия до цифров щемпел и новаторски похвати.

Информации на Адриан Кулев, Тина Соколова и Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР