С над 3 000 000 нови цветя ОП Градини и

...
С над 3 000 000 нови цветя ОП Градини и
Коментари Харесай

Разкрасяват Пловдив с над 3 000 000 летни цветя СНИМКИ

С над 3 000 000 нови цветя Оперативна програма „ Градини и паркове “ разкрасява Пловдив за лятото, заяви шефът на общинското дружество Стоян Алексиев. Повечето към този момент са засадени на мястото на есенно-пролетните типове, дейностите завършват дефинитивно до края на месеца.

В градските паркове и градини, на кръгови кръстовища, в саксиите и кашпите по пешеходните зони, на стотици други подобаващи места са завършени нови красиви фигури от разнообразни цветя. Само от началото на годината са засадени над 3000 нови храста рози. След завършилия ремонт на подлеза при Централна поща с повече от 500 броя чайно-хибридни тъмночервени и жълти рози е възобновена разграничителната линия на бул. „ Цар Борис III Обединител “ от южната страна на Тунела. Там отначало бе сложена почва и построена поливна система, а розите към този момент цъфтят.

С доста рози и друга красива растителност са облагородени пешеходните зони по булевардите „ Марица-юг “ и „ Княгиня Мария Луиза “, които бяха актуализирани с помощта на извоювания от Община Пловдив европейски план по оперативна стратегия „ Региони в напредък “, означи Стоян Алексиев. Сред приятните изненади е красивите шубраци физокарпус, върху чиито тъмночервени листа се открояват кремаво-бели, пухкави като памук цветове.

За поредна година атракция за пловдивчани и гостите на града са отрупаните с разноцветни петунии пирамиди и висящи кошници. Те радват хората и са харесвани за фотоси на Главната, Стълбите на „ Каменица “, Гребната база, в Цар-Симеоновата градина, квартал „ Капана “ и други обичани места за разходки.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР