С наближаването на празника на горите, който традиционно се провежда

...
С наближаването на празника на горите, който традиционно се провежда
Коментари Харесай

Българските общини и горските стопанства се подготвят за пожароопасния сезон |

С наближаването на празника на горите, който обичайно се организира при започване на април под мотото „ Седмица на гората “, тематиката за оправянето с летните полски и горски пожари още веднъж е настояща.

Малко преди началото на пожароопасния сезон българските общини, държавните горски стопанства и лесничейства, чиновниците от естествените паркове и резервати стартират предварителна защита и са в трескава подготовка за идните борби с естествените стихии. Точно в този момент е времето да се " стегнат редиците ", за инспекция и доокомлектовка на техниката и оборудването.

Един от сполучливите образци през последните години е от община Добричка, която обгръща селските региони към регионалния център. Там локалната власт употребява удачно опциите на европейското финансиране и провежда социална поръчка с предмет „ Закупуване и доставка на съоръжение за намаляване на негативното влияние на естествените и други бедствия “. Така общината се снабдява със профилирана техника за пожарна сигурност. Ролков резервоар с противопожарно съоръжение и товаро-разтоварно устройство вид „ хук-лифт “, 2 бр. високопроходими командно-щабни автомобила и дрон за въздушна ревизия на засегнатите региони са единствено част от доставките. Те са по план „ Съвместно ръководство на риска и партньорство в граничния район Кълъраш-Добрич “, по стратегия ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България 2014-2020 година

Фирмата реализатор на плана е " Авто Инженеринг Холдинг Груп ", която към този момент съвсем 20 години е водач в доставките на профилирана техника за службите за незабавни повиквания в страната, в това число висок клас пожарни коли и противопожарно съоръжение.



Ролков резервоар с противопожарно съоръжение.

" В последните години като международна наклонност при гасенето на горски и полски пожари на терен се наложи потреблението на бързи и маневрени лекотоварни коли вид " пикап " и UTV-та, характеризиращи се с високата си проходимост и надеждност при работа на пресечени терени. Следейки тези трендове, " Авто Инженеринг Холдинг Груп " сътвори напълно нова продуктова група Shumcar™, ориентирана към бранш „ Борба с горски и полски пожари “ - мобилни системи за гасене на пожари с високо налягане, екипировка и персонални защитни средства, заяви пред OFFNews Юлиан Димов, притежател на сдружението за профилирана техника.

Колегата му инж. Леонардо Стоянов, механически шеф на " Авто Инженеринг Холдинг Груп ", показва, че развойната активност и нововъведенията са мощно застъпени в компанията. Той е началник на екипа от инженери и конструктори на " Авто Инженеринг Холдинг Груп ", чието дело е новаторската модулна система.

" Положихме началото на производството на мобилните системи за пожарогасене още през 2015 година и през годините успяхме да ги доразвием като модулна мобилна система освен за потушаване на пожари, а и за реакция при другите типове рецесии от естествен темперамент. Това дава опцията един автомобил да се приспособява механически за решение на разнообразни проблеми. Да може да се употребява както при горски пожари, по този начин и при наводнения, снегонавявания и трусове. Всеки обособен модул може елементарно да се заменя с различен съгласно задачата и нуждата. След началото на пандемията от COVID-19, въз основата на Shumcar™ беше създаден и модул за стерилизация на огромни площи ", споделя той. 

" Липсата на сходно решение на българския пазар досега и познаването на международните трендове и положителни практики в бранша, бе в основата на желанието ни да създадем един неповторим и от висок клас артикул под мотото „ Произведено в България “. А когато мощната воля на огнеборците се съчетае и с добра техника, тогава се получава избавителната композиция, добавя Юлиан Димов.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР