С наближаването на края на 2023 г. и настъпването на

...
С наближаването на края на 2023 г. и настъпването на
Коментари Харесай

Ето как се представи портфолиото на Уорън Бъфет през 2023 година

С наближаването на края на 2023 година и настъпването на новата година е подобаващ миг да се прегледат основните играчи на фондовия пазар и да се прегледа представянето на акциите в портфейла на един от най-разпознатите вложители Уорън Бъфет, ръководено от името на Berkshire Hathaway (NYSE: BRK.A).

В прегледа на неговите капиталови решения, вниманието беше ориентирано към петте най-големи акции по пазарна стойност в портфейла му за миналата година.

Apple

През последните 365 дни Apple (NASDAQ: AAPL) означи забележителен растеж, като на 14 декември доближи исторически връх със удивително нарастване от над 55% от началото на годината. Заемайки челната позиция по пазарна капитализация от над $3 трилиона, Apple показва непрекъснат напредък, макар че при започване на август се сблъска с лек спад след известия за понижени доходи от iPhone и хардуер. Независимо от това позитивният доклад за приходите увеличи цената на компанията до $194.28.

Chevron

Обратно, акциите на Chevron (NYSE: CVX) означиха спад от над 13% през 2023 година, провокиран от придобиването на Hess (NYSE: HES) от енергийния колос за $53 милиарда. Въпреки мощното начало на годината с удвоена годишна облага Chevron навлезе в мечи тренд, пресечен за малко през април от непредвиденото понижаване на производството на недопечен нефт, оповестено от ОПЕК+. Понастоящем акциите на Chevron се търгуват на цена от $151.68.

Bank of America

Акциите на Bank of America, фокусирани върху финансови услуги като ръководство на благосъстоянието и капиталово банкиране, означиха непретенциозно нарастване от 1.2% през годината. Макар че в началото демонстрираха позитивно придвижване, породиха опасения по отношение на неосъществените загуби от скъпи бумаги на банката, което попречва нейния прогрес. Въпреки периодическите покачвания, изключително през април, юли и ноември, тя мъчно възвърне януарската си стойност, достигайки $33.9 след 6% рали през декември.

Coca-Cola

Акциите на Coca-Cola поевтиняха с 6.6% през годината, като претърпяха няколко обилни съмнения, като се изключи близо 5% спад, най-лошия от 17 месеца насам, заради терзания за потребителските разноски. Въпреки това през октомври се следи леко възобновяване след възстановяване на облагите и приходите за третото тримесечие, дължащо се на по-високи цени и леко нарастване на размера на продажбите. Понастоящем акциите на Coca-Cola са на стойност към $58.8.

American Express

American Express (NYSE: AXP) сподели позитивна траектория измежду акциите на Бъфет, отбелязвайки 27.3% нарастване от 1 януари 2023 година насам. Забележително е, че тя означи забележителен дневен растеж от съвсем 11% на 27 януари след регистрираните доходи за четвъртото тримесечие на 2022 година в размер на $14.2 милиарда. Въпреки последвалите съмнения, тя поддържа постоянен задатък от 13.28% през последния месец, като понастоящем се прави оценка на $187.4, съгласно последни данни.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР