С наближаване на първия учебен ден търговията с фалшивите медицински

...
С наближаване на първия учебен ден търговията с фалшивите медицински
Коментари Харесай

Нагла измама плъзна във Фейсбук! Учениците обаче удрят "кьоравото" с нея

С приближаване на първия образователен ден търговията с подправените медицински бележки набира скорост. Мъж алармира за новосъздадена страница във фейсбук, в която се продават извинителните документи. В нея са разказани разнообразни промоции, поради че към момента е август. Колкото повече бележки закупите в този момент, толкоз повече цената пада. Най-голямото понижение пък е за цялостен кочан със 100 броя извинителни документи - сумата е 90 лева

Само за лев всеки искащ може да достави с здравна записка с щемпел и автограф от доктор Росен Тодоров, на чийто щемпел написа, че е педиатър, само че кабинетът му е за хомеопатия.

Проверка обаче откри, че подобен лекар изцяло липсва в листата на Лекарската гилдия в Бургас.

„ За да е хомеопат въпросното лице, не е нужно да има здравно обучение, само че следователно няма по какъв начин да издаде служебна здравна записка. Такива бележки издават джипитата или експерти, които пък, с цел да практикуват, са регистрирани в лекарската колегия”, изясни дежурният представител на Районната гилдия на лекарите в Бургас.

Оказва се, че освен можете да се снабдите с подправена здравна записка, която е от фиктивен доктор, само че можете да си платите и за такава, която да ви извини пред образователното управление поради спортни задължения.

Въпросната фейсбук страница предлага и служебни спортни бележки единствено за 5 лева Те са съпроводени с автограф и щемпел, които да потвърдят тяхната меродавност.

В края на предходната година тогавашният министър на образованието Меглена Кунева разгласи, че учениците ще бъдат извинявани за отсъствията от занятия по нормалния до момента метод, с цел да не бъдат затруднявани персоналните лекари, като изискването обаче е на всяка записка да има идентификационен номер, който да подсигурява, че здравната записка не е подправена.

Въпреки че беше назначена работна група, която да се оправи с проблема, за адмистраторите на въпросната страница, тя не е проблем. С безусловно успокоение обявата е пусната във всички вероятни конгреси и страници за продажба. Само за няколко дни обявата е прегледана от стотици хора… евентуално възпитаници.







ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник и фотоси: Фламган.бг
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР