С молебен за благоденствие на българския народ ще започне празничната

...
С молебен за благоденствие на българския народ ще започне празничната
Коментари Харесай

Молебен за благоденствието на българския народ ще бъде отслужен на 3 март в Търговище

С молебен за благополучие на българския народ ще стартира празничната стратегия на Община Търговище за отбелязването на Националния празник на Република България - 3 март.

Той ще бъде отслужен в храм "Св. Йоан Рилски " по самодейност на Архиерейското наместничество, оповестяват от администрацията на кмета, представени от Българска телеграфна агенция.

На централния площад "Свобода " ще бъде ритуалът за издигане на националния байрак и знамената на Европейския съюз и Общината. Ще вземат участие Фанфарният оркестър на Първо ОУ "Христо Ботев " и Духовият оркестър към Община Търговище. Традиционното празнично шествие до Паметника на българо-руската дружба ще потегли от централния площад. То ще бъде предвождано от възпитаници от Второ СУ "Проф. Никола Маринов ", които ще развеят 15-метров български трикольор.

Пред монумента ученици Първо ОУ "Христо Ботев " ще изнесат музикално-поетичната комбинация "Пред олтара на свободата ", след което ще се състои и ритуалът за поднасяне на венци и цветя. По мотив Националния празник Славейковото учебно заведение ще е с вход свободен за визити в празничния 3-ти март.

Привечер в кафе-театъра на читалище "Напредък-1864 " ще стартира безвъзмездна кинопрожекция на кино лентата "Козият рог ".

Проявите ще приключат с празнична заря на площад "Свобода ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР