С молебен и поднасяне на венци и цветя ще започне

...
С молебен и поднасяне на венци и цветя ще започне
Коментари Харесай

Вижте любопитната програма за Деня на будителите във Варна

С молебен и поднасяне на венци и цветя ще стартира във Варна празничният Ден на националните будители – 1 ноември. Началото е в 10 ч. пред паметника на Отец Паисий в Морската градина. В 17:00 ч. историкът Кольо Хубенов от Музея на Възраждането ще опише забавни обстоятелства пред изложбата с ликовете на национални и локални национални будители, която се намира на пл. " Независимост “. Организатор на събитието е Община Варна, а съорганизатори – Военноморските сили на Република България и Варненската и Великопреславска митрополия

За Деня на будителите Градската художествена изложба - Варна, отваря  порти за възпитаници, студенти, учители и хора на културата с вход свободен.

Беседи, отдадени на творчеството на класическия занаятчия на българската живопис Иван Мърквичка, ще стартират в 11:00 и в 15:00.

В Добрич Регионалният исторически музей и Художествената изложба афишират Ден на отворените порти и вход свободен за Деня на националните будители, само че ще стачкуват алегорично с лозунги, плакати и протестни лентички.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР