С модерния ритъм на живота е доста трудно да се

...
С модерния ритъм на живота е доста трудно да се
Коментари Харесай

Вижте как да измерим правилно кръвното налягане у дома

С модерния темп на живота е много мъчно да се справите с всички задания еднообразно добре. Натоварени с разнообразни проблеми, ние все по-често оставяме здравето на назад във времето, като се оправяме с краткотрайни болести с хапчета и други бързо настоящи обезболяващи.

Но знаете ли какви резултати върху организма нанасят сякаш на пръв взор потребните медикаменти, в това число хапчета за високо кръвно налягане, при непрекъсната приложимост?

Съветваме ви да забравите за химията и да помислите по какъв начин да стабилизирате кръвното си налягане вкъщи без хапчета. Ето няколко елементарни способи!

Д-р Евдокименко изяснява, че кръвното налягане няма избрана съвършена норма за безусловно всички. 120/70 не е наложителен индикатор, а статистически най-близко до нормата. Преди да се паникьосвате, когато видите други числа, уверете се, че не сте от групата на хипотоничните или хипертонични пациенти, които имат прекомерно ниско или прекомерно високо налягане по принцип.

Повишаването на кръвното с няколко единици по време на мощни прочувствени прояви или по време на физическо натоварване, даже в случай че приказваме за просто вървене, е безусловно обикновено събитие. Знайте, че в изискванията на мощно напрежение и в отсъствието на отмора няма да получите обикновено налягане.

За най-правилно премерване на кръвното би трябвало да следвате няколко правила - би трябвало да седнете в отпуснато положение за 5–10 минути преди измерването и не би трябвало да говорите по време на самoто мерене.

Кръвното може да се усили с възрастта и с неактивен метод на живот и това е безусловно обикновено. Физиологично, това се дължи на обстоятелството, че с течение на времето кръвоносните съдове се свиват и притока на кръв към мозъка става по-труден. Също по този начин, повода за честото повишение на налягането може да бъде непрекъснато нервно напрежение, което поражда при изключително чувствителни хора и тези, които непрекъснато работят прекомерно интензивно.

Постоянното приемане на хапчета заплашва паметта и мисловните процеси. По-безопасен метод за възобновяване на функционалността на кръвоносните съдове е умерено упражнение. Плуването и ходенето имат най-положителен резултат върху организма при нарушавания на артериалното налягане.

Също по този начин добър вид за нормализиране на налягането ще бъдат билкови чайове с успокоителен резултат, като джоджен, валериана, лайка, глог, маточина, невен и други

Ако приемате хапчета за много дълъг интервал от време, тогава би трябвало да ги спрете доста деликатно, като последователно намалявате дозата и постоянно под наблюдението на лекуващия доктор.

Тези, които мерят налягането вкъщи, би трябвало да бъдат извънредно деликатни и да схванат по какъв начин тъкмо да го създадат вярно. Знаете ли, че 90% от хората вършат тези неточности и нарушават резултата от измерването?

източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР