С мнозинство от 386 гласа турският парламент взе решение за

...
С мнозинство от 386 гласа турският парламент взе решение за
Коментари Харесай

Турският парламент одобри провеждането на предсрочни президентски и парламентарни избори

С болшинство от 386 гласа турският парламент взе решение за осъществяване на едновременни предварителни президентски и парламентарни избори на 24 юни. Преди гласуването в пленарна зала, през вчерашния ден предлагането беше утвърдено и от конституционната комисия на Меджлиса.

Предложението беше импортирано с подписите на министър-председателя Бинали Йълдъръм и на водача на националистите Девлет Бахчели. То събра поддръжката на депутати от Партията на справедливостта и развиването, Партията на националистическото деяние и опозиционната Народнорепубликанска партия. Народните представители от Демократичната партия на народите напуснаха залата в символ на митинг. 

Реджеп Ердоган е претендентът на ръководещата партия за президент. Това съобщи от парламентарната естрада министър председателят Бинали Йълдъръм. Кандидатурата на Ердоган ще бъде подкрепе​на и от Партията на националистическото деяние.

Заместник-председателят на Народнорепубликанската партия Йозтюрк Йълмаз разгласи, че ще се кандидатира за президент, в случай че ръководителят на партията Кемал Кълъчдароглу не стори това. Междувременно депутатката от Истанбул от същата групировка Дидем Енгин заявява, че и тя ще се бори за партийната номинация. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР