С много добро каране в двата манша на слалома на

...
С много добро каране в двата манша на слалома на
Коментари Харесай

Страхотен Алберт Попов с девето място на слалома в Пекин 2022

С доста положително каране в двата манша на слалома на Олимпиадата нашият Алберт Попов зае влиятелното девето място в крайното класиране.

Олимпийското злато завоюва французинът Клеман Ноел, който съумя да изпревари във втория манш Йоханес Щролц. Попов приключи на 1.06 секунди зад първенеца.

С деветото си място през днешния ден Алберт Попов не съумя да усъвършенства върха на Петър Попангелов, който има две шести места на слаломите на Зимните олимпийски игри в Лейк Плесид 1980 и Сараево 1984.

За страдание Камен Златков отпадна във втория манш, откакто в първия влезе в топ 20.

Веднага след финала Попов поздрави всички българи. Малко по-късно пък направи повсеместен разбор на представянето си:

" Току що разбрах, че стартът ми изяде възможностите за по-предно класиране. Това ми беше задачата. Не ме интересуваше дали ще завърша, просто желаех да видя, че мога и да покажа, че мога. Знаех, че съм постоянен, с цел да стигна до финала. Трасето беше по-лесно от първото. Имаше много клопки в трасето. Яд ме е малко, само че да забележим какво ще излезе. Теренът е доста туткав. Трасето характерно. Опитах се да съм оптимално чист и да върша малко неточности и да пожертвам. Когато караш на това равнище и искаш най-хубавото втурване се позволяват неточности. В Корея си припомням, че бях доверчив и не знаех какво ме чака. Тогава имаше повече терзание. Карам с хора, с които карам цялостен сезон. Знам, че мога да ги победя. Гледам на нещата по различен метод. Карах освободено, не съм бил под напрежение. Смятам, че имаше някоя и друга забележка, само че изцяло видяно съм удовлетворен. Надявам се да имаме от ден на ден състезатели в Световната купа. На Камен му би трябвало малко непоклатимост и ще го гледаме в Световната купа. През последните години работихме постоянно, с цел да демонстрирам резултати. Вярвам, че нещата за тройката са близо. Вярвам, че мога да бъда любимец и би трябвало да работя доста ", сподели Попов след спускането.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР